Bij de uitreiking van de Sport Awards was het volle bak en een enorme belangstelling, bij de uitreiking van de Sport Awards 2019 in de Geseldonk . Het evenement vond voor de tweede keer plaats en na een eerste start vorig jaar, hebben de mannen van het eerste uur Cor van Gils en Guido van Erp, er een geweldige avond van weten te maken.

Er waren in totaal 6 Sport Awards en een beste sportfoto prijs uit te reiken. De eerste Sport Award ging naar de Sportiefste basisschool van het jaar. Hiervoor waren 3 scholen genomineerd en wel De Goede Herder, ’t Hout en Sylvester-Bernadette-school. De winnaar hierbij werd de school van De Goede Herder.

Hierna was het de beurt aan de beste Sportfoto van het jaar. Hiervoor waren er ook weer drie genomineerd. De winnares van de winnende foto was atlete Eefje Swinkels- van Mourik. Het bleek na uitleg van haar, dat ze tijdens de hordesprong, met de afstandbediening een foto van haar sprong had gemaakt. De camera stond op statief aan de zijkant opgesteld.

Vervolgens werden de jury rapporten voor gelezen van de Talent van het jaar. Ook hier weer 3 nominaties met Geraldo Holzken, Sydney ter Burg en Issam El Maach. Na toelichting van de juryrapporten werd Geraldo Holzken, het Talent van het jaar 2019.

In het jaar van de Olympische spelen kwamen natuurlijk ook de paralympische sporters aan de beurt. Hiervoor waren genomineerd, Niels Vink, Amy Siemons en Frederique van Hoof. Twee van de drie waren helaas niet aanwezig en hierdoor hadden zij een vertegenwoordiger aangewezen. Voor Niels was het zijn moeder en voor Amy was het de voorzitter van HAC, Cor van de Burgt. Niels moest in dit weekend een tournooi spelen in zuid Frankrijk en Amy zat in een trainingskamp in zuid Europa. Het was wel spannend, wie hier de winnaar zou gaan worden. Maar uiteindelijk werd voor het tweede jaar op rij, Niels Vink de winnaar. Er werd door Guido nog even een telefonisch contact gemaakt met Niels om hem dit heuglijke feit te laten.weten. Hij wist gelijk zelf te vertellen dat hij de halve finale op zaterdag had gewonnen en op zondag de finale tegen een Japanner moest spelen.

De Sportploeg waren de volgende genomineerden en dat waren het danspaar Sjoerd en Jordan, Helmond Sport en de 14 jaar en HT’35. De winnaar hier werd het danspaar Sjoerd en Jordan, dat al met 23 landelijke stijldanstitels op zak, niet zal stoppen voordat ze de wereld titel op zak hebben.

Hier werd het een dames strijd voor de Sportvrouw van het jaar 2019. De nominaties waren er voor sprintkanon Demi van den Wildenberg, turnster Kirsten bevers en judoka Moud van der Sommen. Winnares werd uiteindelijk Demi van den Wildenberg, die op het EK in Zweden onder de 20, zilver won op de 4×100 estafette. Ook won zij de Nederlandse juniorentitel op de 100 meter sprint in 2019.

Last but not Least kwam de Sportman van 2019 aan de beurt. Hier ook drie kanjers die de strijd aan gingen. Boogschutter Damian Vaes, Kickboksers Mike Frenken en de helaas op een trainingskamp verblijvende roeier Jac van de Kerkhof. Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn vader. Volgens de jury was het Damian Vaes , die de titel Sportman 2019 mocht gaan dragen. Wethouder Harrie van Dijk was uitgenodigd om bij de mannen de prijzen uit te reiken. Er werd nog lange tijd nagepraat over de avond onder het genot van een hapje en een drankje.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *