Bij de Spekzullekes is het bijzonder carnaval vieren. En als men niet van carnaval houdt blijft men lekker thuis. Maar als men van carnaval houdt maar niet weg kan? Dan is het wel jammer. Daarom organiseert CV de Spekzullekes elk jaar speciaal voor de bewoners van wzc de Rivierenhof een leuke carnavalsavond onder het motto: komt u niet naar carnaval? Dan komen we naar u. En daar werken de vrijwilligers van de Rivierenhof graag aan mee. Zij versieren dan de hele hal en recreatiezaal met ballonnen, slingers en maskers maar ook aan de muren en deuren. Dan komt er een delegatie van de carnavalsvereniging inclusief de dansmariekes naar de Rivierenhof en maken er een dolle boel van.

Dus ook op zondag, 19 februari was het er een feest. Dat de bewoners dat waardeerden en genoten bleek uit het feit dat de recreatiezaal bomvol zat en er zelfs enkele stoelen gehaald moesten worden. Enkele vrijwilligsters van de Rivierenhof hadden besloten zelf ook op te treden voor de bewoners al hadden de vrijwilligsters wel de zenuwen om voor zoveel mensen op te treden. Zij maakten er een bonte avond van. En zij kregen het voor elkaar om toch een polonaise te organiseren al was het wel even wringen door de rolstoelen. Maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen zat te genieten.

Als extra verrassing waren er zelfs enkele kletsers aanwezig. Onder ander Dafne Diesel die in de finale van de Keiebeiters heeft gestaan. Zij was een vrachtwagenchauffeuse en vertelde over wat zij meemaakte in de vrachtwagen en onderweg. Ook was Lia Stoop als Toos Tas aanwezig. En zij vertelde wat zij met haar man meemaakten tijdens een dagje winkelen in Helmond. Na de avonturen van Toos Tas was er nog een grote loterij met leuke prijsjes.
De avond vloog om en het was al gauw tijd om er een eind aan te maken aan deze leuke avond al waren er wel enkele bewoners die nog wel even door wilden gaan. Helaas moesten de Spekzullekes ook weer verder dus namen zij afscheid en wenste iedereen toch nog een prettige carnaval toe.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *