• Rijpelroets

Het was lekker druk op woensdag 22 juli in de speeltuin de Rijpelroets. Niet alleen kwamen de kinderen met hun ouders naar de groenspeeltuin om te spelen. Er was door de vrijwilligers van de Rijpelroets ook een stoepkrijtfestijn georganiseerd.

Zij wisten niet hoeveel kinderen zij konden verwachten maar toen de poorten open gingen stroomden de kinderen binnen. En in een mum van tijd stond er een wachtrij voor de jurytafel waar de kinderen zich konden inschrijven. Iedereen ontving een aantal forse krijtjes en zij konden een plekje uitzoeken om er mee aan de slag te gaan. Niet alleen het pleintje kon gebruikt worden, maar ook de wandelpaden mochten worden gekleurd. Alleen mochten ze niet op de blokhut krijten werd er lachend gezegd. Schijnbaar is er in het verleden al eens een krijtfestijn georganiseerd en was er meer gekrijt op de blokhut dan op de paden.

Het was erg druk met jonge kunstenaars en kunstenaressen. Er waren ruim 18 inschrijvingen en een ieder had zijn stukje stoep uitgezocht om te tekenen terwijl de ouders aan de picknicktafels zaten te genieten van een koel drankje en de warme zon. De tekeningen logen er niet om. Van vrachtwagens tot vliegtuigen en van bloemenpracht tot sprookjesfiguren. En iedereen had het er zichtbaar naar de zin. Er waren zelfs twee moeders bezig met het tekenen op de tegels. Misschien uit nostalgie? Er was geen prijs aan verbonden, maar de mooiste tekening zou op de Facebookpagina gezet worden met de naam van de kunstenaar. Het was in ieder geval weer een nuttige tijdsbesteding deze middag. En de uiteindelijke winnares was Zoë Jager.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *