Speeltuin Helmond-West 60 Jaar

Speeltuin ‘Helmond-West’ 60 jaar!

2020 wordt een feestjaar voor onze speeltuin. Op 13 juni 1960 openden de poorten voor de eerste keer om een grote schare kinderen binnen te laten. Sinds die tijd is de speeltuin niet meer weg te denken uit onze wijk. Vele kinderen zijn groot geworden met de grote ‘roets’, de zweefmolen, het vliegtuig en vele andere toestellen die in de speeltuin gestaan hebben en nog steeds staan. Er is zelfs nog één toestel dat nu nog een plekje heeft en dat er al 60 jaar staat.

Bij een feest hoort ook een feestprogramma. Elke maand zal er in de speeltuin iets te doen zijn om de aandacht op het 60 jarig bestaan te vestigen. Het hoogtepunt moet 13 juni worden, de dag dat we echt jarig zijn. De speeltuin geeft dan een feestje voor de kinderen, en alle kinderen zijn dan uitgenodigd.

Maar voor het zover is staan er ook andere zaken op het programma.

Op 1 maart opent de speeltuin weer. Dan gaat het feestseizoen van start. Er we openen met een spetterende binnenkomer. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan is er namelijk een fantastisch nieuw, groot en zeker ook uniek toestel aangekocht. Zoiets is nog nergens in Nederland te zien. Het is speciaal voor ons door speeltoestellenfabrikant Nijha ontworpen. We gaan er nog niet veel over vertellen omdat het natuurlijk ook een verrassing moet blijven. Maar als je in de week voor de opening langs de speeltuin komt, dan moet je al het een en ander kunnen zien. Op 1 maart is de toegang gratis voor iedereen. Uiteraard is het wel mogelijk om dan nieuwe abonnementen af te sluiten.

De speeltuin is ook betrokken bij de aanleg van het Tiny Forest dat naast de Goorloop komt te liggen. We hebben al heel lang de wens om natuurlijk spelen in het gebied in en rond de speeltuin te realiseren en dat wordt met het Tiny Forest  een beetje meer mogelijk. In Maart moet het bosje aangelegd gaan worden met medewerking van basisschool Westwijzer. De kinderen zullen een belangrijke rol spelen bij het planten van de bomen.

Velen van u hebben meegekregen dat in augustus van het vorige jaar de parasols door een enorme windvlaag totaal vernield werden. Met dank aan diverse gulle gevers is het mogelijk geweest om nieuwe parasols aan te schaffen. Deze zullen in februari weer geplaatst worden. We danken iedereen die een bijdrage geleverd heeft.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in dit feestjaar, kijk dan regelmatig op onze website: www.speeltuinhelmondwest.nl Daar zullen we op publiceren wat er allemaal plaatsvindt. En uiteraard doen we dat ook in de media.

We hopen velen van u weer te zien in de speeltuin in dit feestjaar en het zou mooi zijn als et weer daarbij een positieve actor speelt. Maar dat hebben we helaas niet in eigen hand.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkkrant Helmond-West

Wijkkrant Helmond-West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *