Het Speelhuis aan de vooravond van een nieuw Theaterseizoen

Na de gebruikelijke zomerstop zijn de voorbereidingen bij Het Speelhuis voor een nieuw theaterseizoen alweer in volle gang. En deze week is het zover: ze gaan weer spelen! Nog maar een jaar geleden opende het ‘nieuwe’ Speelhuis officieel haar deuren met een groots theaterfestival; komende vrijdag 27 en zaterdag 28 september wordt dat bevlogen opgevolgd door het H2O Festival. ‘We kregen vorig jaar zóveel goede reacties, ik ben blij dat we er dit jaar samen met H2O en Gemeente Helmond een vervolg aan kunnen geven,’ aldus Jochem Otten, directeur Het Speelhuis.

Ghost Stories - met Andre Dongelmans, Laus Steenbeke e.a. (Annemieke van der Togt) 3In de openingsweek van het nieuw seizoen komen meteen de vele vormen van theater in Het Speelhuis voorbij. Zo is het uitverkochte shockinfuus van Theo Maassen (23/09) een symbolisch startschot voor de vele publieksfavorieten die volgen dit seizoen. Zo gaat het hard met Ellen ten Damme, Alex Klaasen, Pieter Derks en Best of Britain en hebben we Claudia de Breij, Daniël Arends, Urbanus en Martijn Koning voor wie de laatste plekken in de zaal al zijn vergeven. In de categorie avontuurlijk theater betreedt Toneelgroep Oostpool het Helmondse toneel met ‘Demonen’, gespeeld door een droomcast met o.a. Daan Schuurmans, Kirsten Mulder, Rick Paul van Mulligen en Astric van Eck. Dit huiskamerdrama is de eerste voorstelling uit de nieuwe Speelhuis-series, een reeks van voorstellingen die als een route door de programmeur zijn uitgestippeld voor degenen die niet zo goed weet waar te beginnen in het kleurrijke aanbod van dit seizoen.

Op woensdagmiddag (25/09) worden de kleintjes vanaf 4 jaar verrast en verbluft door het stoere ‘De Rovers’ van Meneer Monster. ‘Ik ben echt trots op het aanbod voor de jeugd dit seizoen. Het is een mengeling van actueel jeugdtheater door het jaar heen, met de beste familie-uitjes in de schoolvakanties een – ook stoer – een echt rockconcert voor kinderen dit najaar,’ aldus Marloes Hakvoort, programmeur van Het Speelhuis.

En het theaterconcert door Charly Luske (26/09) – een ode aan George Michael – maakt de weg vrij voor meer muziek van o.a. Martijn Fischer, Anneke van Giersbergen, Ellen ten Damme, Dennis van Aarssen en 3JS. Evenals vorig jaar ontvouwt zich aan het einde van de openingsweek weer een compleet festival op het Speelhuisplein met H2O Unplugged (27/09) en H2O ‘Feel Free’ (28/09). Al met al een passende aftrap van het culturele seizoen in de regio!

Is het u nog niet gelukt een kijkje te gaan nemen?

Dan is dít het moment. Sinds de opening vorig jaar op 27 september zijn in de Helmondse schouwburg namelijk nog flink wat puntjes op de ‘i’ gezet. Zo is de theaterzaal nog sfeervoller door het nieuwe zaallicht en lijkt het theater wel een Charles Eyck museum geworden. Naast zijn muurschilderingen in de kerk, kunt u sinds kort zijn prachtige werk namelijk ook bewonderen in het pop-up restaurant in de Pastorie. ‘Zo maken we de cirkels rond. Er valt zoveel te vertellen over ons bijzondere theater. We zijn in elk opzicht een theater met een eigen verhaal,’ dus theaterdirecteur Jochem Otten


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Het Speelhuis

Het Speelhuis laat zich zien vanuit een markant gebouw in het centrum van Helmond. Een prachtige oude kerk is omgebouwd tot het nieuwe theater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *