SolarUnie uit Gemert en Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe uit Deurne winnaars Senzer Award 2019

Op vrijdag 15 november hebben SolarUnie uit Gemert en Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe uit Deurne tijdens de Dag van de Ondernemer de Senzer Award in de wacht gesleept! Met het winnen van deze award bewijzen beide bedrijven dat zij op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel.

  Winnaar Senzer Award categorie Kleine ondernemingen

In de categorie ‘Kleine ondernemingen (tot 50 medewerkers)’ wist SolarUnie uit Gemert de Senzer Award in de wacht te slepen. SolarUnie is een bedrijf dat zich op twee manieren duurzaam inzet, namelijk op het gebied van zonne-energie, maar ook op het inzetten van personeel. Dit doet het bedrijf door kansen te bieden aan iedereen die bij SolarUnie wil werken. Iedereen met de juiste motivatie en bereidheid te leren krijgt een kans. Als iemand de functie nog niet meester is, zorgt SolarUnie met een opleiding ervoor dat deze medewerker de juiste kennis opdoet. Zo wordt een medewerker begeleid en opgeleid tot zonnepanelenmonteur met de juiste bijbehorende certificaten.

Het onderscheidend vermogen van SolarUnie uit zich in een bepaalde manier van denken. Zo wil het bedrijf doorbreken dat  mensen in een hokje geplaatst worden met de stempel dat zij niets kunnen. SolarUnie is ervan overtuigd dat er voor mensen, met de juiste begeleiding en de juiste instelling,  altijd een plek is op de arbeidsmarkt. Zo begeleiden ze veel statushouders die de taal niet meester zijn, en verwelkomen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen krijgt een kans bij SolarUnie.

Dit bedrijf gelooft dat wanneer je oprecht aandacht geeft aan de mens en bereid bent te investeren in meer dan alleen arbeidsgerelateerde zaken, mensen succesvoller worden. Zo geeft SolarUnie de werknemers vertrouwen waardoor zij zich meer verbonden voelen met het bedrijf.

Winnaar Senzer Award categorie Middelgrote tot grote ondernemingen

Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe uit Deurne ging er in de categorie ‘Middelgrote tot grote ondernemingen (vanaf 50 medewerkers)’ met de Senzer Award vandoor. Bedrijven zijn op zoek naar het perfecte plaatje: geschoolde mensen die zich goed kunnen presenteren. Het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe prikt hier doorheen, door mensen die het wat lastiger hebben op de arbeidsmarkt een kans te bieden. Ze geven nieuwe werknemers de juiste begeleiding en met wat geduld ontstaat er uiteindelijk een heel goed team waarin iedereen perfect op elkaar inspeelt. Zo luistert de leiding naar ieders verhalen, en begrijpt ze dat niet iedereen (meteen) voor de volle honderd procent kan presteren.
Medewerkers worden bijvoorbeeld aan een buddy gekoppeld waardoor collega’s vaak meer begrip voor elkaar krijgen. Bovendien vermindert het de werkdruk en fysieke belasting. Ook zorgt dit hotel ervoor dat medewerkers intensief worden begeleid, dat zij taalcoaching krijgen en waar mogelijk scholing wordt aangeboden.

 

Dat deze formule succesvol is, laten de resultaten van de housekeeping zien. Doordat de werkzaamheden van housekeeping  worden uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen er meer mensen tegen dezelfde loonkosten ingezet worden. Hierdoor maken zij 3,5 kamer per uur schoon, terwijl de norm bij Fletcher op 3 kamers per uur ligt. De werkdruk is inmiddels nihil, de taken zijn fysiek behapbaar en er is een enorme saamhorigheid in het team ontstaan.

Versterking regionale arbeidsmarkt

Initiatiefnemer Senzer zette tijdens de Dag van de Ondernemer innovatieve ondernemers in de schijnwerpers. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen. ‘We zien steeds meer dat verschillende bedrijven anders nadenken over de werkgelegenheid die zij bieden. Ze geven bijvoorbeeld geen baan- maar werkgarantie, waardoor iemand binnen een bedrijf verschillende functies kan uitoefenen. Of ze selecteren niet op functieprofielen, maar kijken naar iemands mogelijkheden met een takenpakket in gedachten. Deze bedrijven zijn een inspiratiebron en versterken de regionale arbeidsmarkt. Dat moet beloond worden!’, aldus Senzer.


Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Tip de redactie☑️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen, stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!  www.ditisonzewijk.nl
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *