Slachtoffer fietsongeval krijgt schadevergoeding van gemeente

Een man, tennisleraar van beroep, fietste eind maart 2019 vanaf een tennispark in Helmond over het fietspad naar huis. Onderweg kwam hij in botsing met een paal met verkeersborden erop. De rechtbank in Den Bosch heeft de man een schadevergoeding toegekend van 4.841 euro. 

De gemeente Helmond moet de schadevergoeding aan de man gaan betalen. Het onderste bord op de paal hing namelijk op 1.30 meter boven de grond. Volgens de wet moet dat 2.20 meter zijn.

De man liep een hersenschudding, gekneusde ribben en een diepe hoofdwond op. Hij lag vier dagen in het ziekenhuis en was vijf maanden volledig arbeidsongeschikt. Hij ging daarna parttime aan de slag en volgde geheugen- en concentratietrainingen. Zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering vergoedde de terugval in inkomen maar gedeeltelijk.

Rechtszaak

De gemeente werd aansprakelijk gesteld door de tennisleraar, volgens hem hing niet alleen het bord te laag maar de paal stond ook te dicht op het fietspad. De verzekering van de gemeente wees de claim af en daarop volgde een rechtszaak. De rechtbank stelde de man in het gelijk en gaf aan dat er sprake was van een gebrekkige verkeerssituatie, de gemeente moet daarom de schadevergoeding betalen.

(Bron: ED)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *