Skoolzone in de bieb van Helmond is een digitale werkplek voor het maken of voorbereiden van spreekbeurten en boekbesprekingen. Sjoske Huijbens van bibliotheek Helmond-Peel vertelt over de workshops die dit jaar worden gehouden.

Het voorbereiden van spreekbeurten en boekbesprekingen is best een lastige klus waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Op woensdagmiddag kun je daarvoor terecht bij Skoolzone in de bibliotheek in Helmond. Je krijgt dan hulp van de medewerkers van de bibliotheek om een onderwerp te vinden en je informatie op te zoeken op internet. Je leert er omgaan met PowerPoint, internet, vloggen en met veel creativiteit je werkstuk voltooien.
Bij de Skoolzone van de bibliotheek noemen ze dit: mediawijsheid. Een keer per twee weken kun je op een laagdrempelige manier deelnemen aan een workshop van 14.00-16.00 uur. De andere week kun je hulp krijgen tijdens het inloopspreekuur van 13.30 tot 15.30 uur. Voor meer informatie kun je kijken op de website of op Facebook.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *