We weten allemaal dat de goedheiligman het vreselijk druk heeft. Vooral op zijn eigen verjaardag, pakjesavond. Na een lange logeerpartij in het Kasteel pakt de sint met zijn pieten weer stilletjes aan de koffers in om terug te gaan naar Spanje. Maar niet zonder nog even op enkele plaatsen een bezoekje te brengen.

Zo ook op de Montessorischool in Brouwhuis. Daar kwam de sint met zijn pieten in alle vroegte en in de mist aan. De pieten reden op stepjes, de goedheiligman wandelde op zijn gemak naar het schoolplein waar hij ontvangen werd door alle leerlingen, wel of niet vergezeld door de (groot)ouders. Na een kort welkomstwoord van de directrice lieten de kinderen met hun juffen en meesters nog even een dansje zien die zij geleerd hadden om de sint te verwelkomen. Maar daarna was het toch wel tijd om naar binnen te gaan want het was nog wel een beetje fris buiten en de sint mocht niet verkouden worden.

In de aula van de school was er een mooie troon klaar gezet waar de sint in kon zitten en uitrusten van de wandeling die hij gemaakt had. Langzaam aan kwamen er enkele leerlingen binnen die braaf op hun stoeltjes gingen zitten. Daar kregen de sint en de pieten tekeningen die zij gemaakt hadden en de pieten dansten en huppelden om de kinderen heen. Aangezien niet alle leerlingen in de aula aanwezig waren gingen de kinderen die wel aanwezig waren weer terug naar de klas. Want de sint wilde met zijn pieten wel even alle klassen langs om de kinderen te begroeten. Zo kreeg iedereen de kans om even met de pieten te zingen of te dansen en sinterklaas een handje te geven. Het was een vrolijke boel en het mooiste was dat de kinderen zich wel verheugden op vanavond. Het was immers pakjesavond. Dus gingen de pieten en de sint weer op pad naar de volgende school want de scholen lijst was erg lang en veel kinderen verheugden zich op een ontmoeting met Sinterklaas.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer


Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter

Website:  www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
E.mail:     info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter:   @ditisonzewijk
Google+   Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *