Sinterklaas is weer veilig in Helmond aangekomen

Het heeft eventjes geduurd, maar vandaag, de zeventiende november en precies om twee uur werd de stoomboot aan de kade gelegd. Iedereen was opgewonden en stonden te springen, te dansen en vooral te zingen. Zowel de (groot)ouders als de kinderen. Maar degene die het gekst deden waren wel de vele zwarte pieten die waren mee gekomen. Zij hadden er reuze zin in en zij liepen allemaal te zeulen met grote zakken snoepgoed.

Op de kade werd de goedheiligman verwelkomd door de burgemeester, mevrouw Blanksma. Zij had trots de sleutel van het kasteel om haar nek hangen en liet die ook aan alle kinderen zien. Er werd even gepraat met de Sint en toen werd het tijd om de sleutel te overhandigen want de kinderen in Helmond hadden lang moeten wachten voor de pieten hun handjes kwamen geven en op de foto te gaan. Volgens mij waren alle pieten weer aanwezig; de Wegwijspieten, de Bakkerspieten, de Pakjespieten, de Meisjespiet en natuurlijk de Circuspieten, maar die pieten waren al in de stad om daar de wachtenden kinderen te vermaken. Toen de Sint eenmaal op het paard zat vertrok de stoet richting de Markt waar het een drukte vanjewelste was.

Op de Markt wachten de kinderen op de Sint

Op de Markt hoefde niemand zich te vervelen. De Circuspieten waren al volop bezig met springkunsten, enkele pieten reden rond op eenwielers en weer andere pieten liepen hoog boven de mensen uit te kijken of de Sint er al aan kwam. Dat ging makkelijk, zij liepen op hoge stelten. En opeens klonk er gejuich en gezang. De pieten kwamen er aan en daarachter het paard met Sinterklaas. Gelukkig, nu kon iedereen de Sint een handje geven terwijl de ouders een foto konden maken.

Inmiddels was het pietenlegioen verzameld op het plein en overal waar je keek zag je pieten. Veel, heel veel pieten met zakjes snoepgoed die zij uitdeelden, ander pieten gingen weer naar de kinderen voor een foto of een handje. Intussen had Sinterklaas zich gezeteld op de troon en ging de sluis met wachtenden mensen en kinderen open. Zij stonden allemaal netjes op hun beurt te wachten en de Sint nam voor ieder kind evenveel tijd  om de tekeningen aan te nemen en een praatje te maken. De tijd vloog voorbij. En na een paar uur was de rij met kinderen verdwenen en maakte de Sint zich op om met de pieten naar het kasteel te gaan waar hij logeert tot vier december. En iedereen was tevreden. Vooral de kinderen. Omdat de Sint eindelijk weer in Helmond logeerde met zijn pieten kan iedereen zij schoentje zetten met het verlanglijstje er in. Wat is de sinterklaastijd toch een mooie tijd…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *