Eindelijk is het weer zover, de Sint is weer in het land.

Vanmiddag, de 16e november arriveerde hij met zijn pieten in het winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis. Vele kinderen stonden ongeduldig te wachten om de Sint een hand te mogen geven. Ook de pieten hadden er zin in. Dansend, springend en zingend liepen zij tussen de kinderen en hun ouders. Hier en daar een handje geven en een handje vol pepernoten. De Sint had ook kadootjes bij zich want er liep een piet behoorlijk te puffen en zweten met een grote zak over zijn schouder. Toen de Sint eenmaal lekker op zijn mooie grote stoel zat mochten de kinderen een voor een het podium op om de Sint een handje te geven of een tekening, maar opmerkelijk was ook dat er veel ouders een foto wilden maken van hun kinderen op de schoot bij Sinterklaas. Maar de goedheiligman vond alles best. Hij nam voor ieder kind de tijd voor een foto. Ondertussen werd de rij steeds langer en hadden de pieten het ook druk met het uitdelen van het snoepgoed en ook een foto te maken met de lieve kinderen. Het was een leuke middag waar iedereen, zowel de (groot)ouders als de kinderen bij de Sint konden kijken.

Vanavond moeten de pieten en de Sint vroeg naar bed.

Morgen wil de Sint ook de kinderen uit Helmond een handje geven. Maar als dat voorbij is kunnen zij even uitrusten in het Kasteel. Maandag hebben zij een rustdag. Maar vanaf dinsdag kan iedereen weer een bezoekje brengen in het kasteel bij de Sint en zijn pieten. En het mooie is dat het paard van de Sint, Americo er ook is. Wat zal dat een feestje worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *