De signeersessie van Jolijn Thijssen werd op zondag 11 oktober tijdens open zondag gehouden. Voor de familie Thijssen was het een grote dag, vanwege de signeersessie, want dochter Jolijn (12)  had een boek geschreven over TOS. Dat is een taalstoornis bij kinderen. Zij had een verhaal geschreven over haar broer Gijs die TOS had. Via via is het met een lange weg terecht gekomen bij uitgeverij Pica die er wel interesse in had en er een boek van maakten. En wat voor een boek. Van het boek waren er ruim duizend exemplaren gedrukt omdat er toch veel interesse in werd getoond.

Jolijn zat achter een mooie tafel bij boekhandel de Ganzeveer aan de Oude Aa. Ze keek een beetje onwennig om zich heen want de winkel stond aardig vol met gegadigden voor het boek van Jolijn. De afspraak was dat er niet meer dan 20 mensen de winkel in mochten, dus zelfs buiten bij de deur stonden er al mensen te wachten om naar binnen te mogen.

Aangezien wethouder Cathalijne Dortmans het erg druk had met afspraken (zij zou het eerste exemplaar overhandigen aan Jolijn) ging dit online met de pc. De wethouder feliciteerde Jolijn met het nu al behaalde resultaat en bedankte haar voor het boek die zij inmiddels al had ontvangen. Zij vroeg Jolijn een stukje voor te lezen uit het boek en dus konden de bezoekers tegelijkertijd meegenieten van het verhaal.

Signeersessie

Kort daarna werd het tijd om de gekochte boeken te signeren en Jolijn begon om 14.00 met haar persoonlijke woorden voor de klanten. Maar om 15.30 was zij nog bezig met het signeren want de belangstellenden bleven komen. De opa’s en oma’s van Jolijn kwamen natuurlijk een boek kopen en oma kocht er zelfs 9. Toen kwam de directeur van Jolijns school en die kocht er maar even 7 want hij wilde die in de bibliotheek van de school zetten. Zo bleef het maar doorgaan. Mensen kochten soms wel 3 of 4 boeken en Jolijn genoot van haar succes.

Jolijn kreeg ook van sommige mensen kleine cadeautjes, dus de tafel stond al snel halfvol met presentjes en lekkere snoep. Ook prijkte er een grote kat van chocolade op tafel waar zij extra goed op lette want het schijnt dat pa en ma ook erg gek zijn op chocolade. Ook kreeg zij boeketjes bloemen.

Jolijn ontving iedereen heel vriendelijk en nam de tijd voor een echte sessie. Sommige mensen wilde dat Jolijn een boodschap in het boek schreef voor degene voor wie het boek bestemd was en Jolijn bleef onverstoorbaar bezig. En toen het eenmaal 16.00 uur was waren de meeste genodigden geweest en kon de beroemde schrijfster stoppen.  Zij maakte nog even een praatje met de eigenaar van de Ganzenveer en toen was het tijd om naar huis te gaan na zo’n geweldige en enerverende dag vol succes. En moe maar voldaan ging de familie na de signeersessie van Jolijn Thijssen huiswaarts….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan de Ganzenveer en familie Thijssen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *