Broers Luke en Ryan Hectors uit Helmond hebben, naar aanleiding van de oproep van premier Rutte om mee te denken hoe samen te leven in en na de corona-crisis, twee kleuren Signalband laten maken. Een blauwe Signalband laat zien dat iemand in een vitaal beroep werkt of omgaat met mensen met een kwetsbare gezondheid. Een witte Signalband laat zien dat iemand een goede gezondheid heeft en niet omgaat met mensen met een kwetsbare gezondheid.

Men kan niet alleen aan de kleur van de Signalband zien of iemand gezond is of niet. Maar ook kunnen er gesprekken op gang komen wanneer iemand een blauwe Signalband draagt. Men kan vragen of dit vanwege een eigen kwetsbare gezondheid is dat men die kleur Signalband draagt. Of dat iemand in een vitaal beroep werkt en wat voor beroep dat dan is.

Ze hadden in eerste instantie gedacht aan een groene en rode Signalband. Met de gedachte daarachter “groen is goed, rood is slecht”, maar op die manier stop je mensen eigenlijk in een hokje en dat is niet de bedoeling. Ook zijn wit en blauw rustgevende kleuren en wat chiquer in deze tijd.

Op dit moment zijn er 750 voornamelijk blauwe Signalbandjes verkocht, niet alleen in Helmond of Nederland, maar wereldwijd is er belangstelling voor de Signalband.

Van de verkoopprijs gaat 40% naar een corona-gerelateerd goed doel, en een groot gedeelte gaat op aan de kosten.

 

Lees ook: Klik hier 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *