Senioren coronaproof weer ‘samen op zondag’

Bij Dagbesteding ‘Thuis bij Mientje’ was afgelopen zondag voor het eerst weer een lunch. De veertien vaste bezoekers vonden het fijn om weer samen te eten en te praten.

Langzaam komen de activiteiten voor senioren in Helmond weer opgang. Dus ook Cristel Otten en de vrijwilligers van ‘Thuis bij Mientje’ zijn weer actief. Want door corona hebben de ouderen veel moeten missen. Duren normaal de zondagen al lang, nu was het wekenlang stil en nam het gevoel van eenzaamheid toe.

Cristel Otten heeft sinds februari 2019 de dagbesteding voor ouderen ‘https://www.facebook.com/thuisbijmientje/Thuis bij Mientje‘, op doordeweekse dagen. Sinds 12 januari 2020 kwam daar ‘Samen op zondag’ bij. Iedere zondag in de even weken zorgt Cristel met enkele vrijwilligers voor een lunch voor 60-plussers om sociaal isolement te voorkomen. De Lev-groep ondersteunt dit initiatief dat door corona helemaal stil kwam te liggen. Maar zondag was het dan toch zover.

Pascale Peeters, maatschappelijk ouderenwerker van de https://www.levgroep.nl/Levgroep was erbij. Ze vertelt wat ze aantrof: “Tafeltjes stonden niet in één lange rij, maar verspreid door de ruimte om de 1,5 meter te waarborgen. Er werd volop gepraat en gelachen. Af en toe zag ik een traan. Een bezoekster vertelde hoe zij afscheid heeft genomen van haar man na 67 jaar samen zijn. Ze mist hem vreselijk, maar gelukkig kon ze er zondag over praten. Door het te delen, voelde zij zich minder alleen in haar verdriet. Vol bewondering zag ik hoe Cristel en vrijwilligers behendig omgingen met de nieuwe omgangsregels.”

Pascale zag en hoorde zondag hoe broodnodig dit project ‘Samen op zondag’ senioren weer samenbrengt.

Ook interesse? Neem contact op met Pascale Peeters, maatschappelijk ouderenwerker Levgroep, om samen te kijken of u kunt deelnemen aan “Samen op zondag”. pascale.peeters@levgroep.nl of 06- 14 87 12 54

Foto: Pascale Peeters

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *