Secret Santa’s gezocht in Helmond

Het is weer december. Dat betekent voor velen lekker eten en gezelligheid. Maar helaas zijn er ook mensen die niet zo’n fijne maand tegemoet gaan. Zo’n 23.133 volwassen inwoners van Helmond voelen zich bijvoorbeeld wel eens eenzaam! Daarom roept Helmondvoorelkaar alle inwoners op om iets voor een ander te doen tijdens de feestmaand december.

Hulp bieden in allerlei soorten en maten
Helmondvoorelkaar gaat op zoek naar allerlei soorten ‘Secret Santa’s’ in Helmond. Het idee van ‘Secret Santa’s’ is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. ‘Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een lieve boodschap’, leggen Renske en Judith van Helmondvoorelkaar uit.

Renske: “We zoeken bijvoorbeeld ‘Gezelschaps Santa’s die het leuk vinden om met iemand eens wat gezelligs te doen, ‘Swingende Santa’s’ die kerstliedjes zingen samen met de ouderen van het verzorgingstehuis of ‘Smullende Santa’s’ die een lekkere maaltijd op tafel willen zetten. Ook kun je je opgeven als ‘Schrijvende Santa’ vult Judith aan, je schrijft dan een Kerstkaartje voor iemand die dit goed kan gebruiken.”

Schrijf een Kerstkaart!
Helmondvoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als ‘Secret Santa’. “Wij gaan kerstkaarten met een kleine verrassing sturen naar inwoners van Helmond die een steuntje in de rug of wat extra aandacht tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. Iedereen kan meedoen door iemand op te geven om een kaartje te ontvangen. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn”, aldus Renske en Judith van Helmondvoorelkaar.

Je kunt je opgeven als Secret Santa op http://www.helmondvoorelkaar.nl/secretsanta

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *