Scouting Paulus biedt een echt leertraject voor de jeugd

De scoutingclub Paulus van Helmond-oost/Dierdonk is gevestigd bij het kanaal. Het is een mooie locatie waar genoeg gedaan kan worden. De scouting bestaat al ruim honderd jaar en heeft ongeveer 135 leden, zowel klein als groot. Zij zijn elke zaterdagmorgen actief en ik sprak even met Nicky Duijmelink, welpenleidster en maakte een korte verslag.

Bij de scouting Paulus kunnen de kinderen al aansluiten wanneer ze 4 jaar zijn. Er zijn diverse afdelingen en elke afdeling is leeftijdafhankelijk. Even een kleine opsomming van leeftijd en categorie: vanaf vier jaar ben je bever, vanaf 7 jaar een welp, vanaf 10 jaar een scout, vanaf 14 jaar een explorer vanaf 18 jaar een rover en vanaf 21 jaar is men een plus-scout. Tevens kan men als rover ook in aanmerking komen voor een rol als leider. Tijdens de scouting kan men (prestatie) badges en insignes verdienen. Dat hangt ook van de leeftijd af.

Wat wordt er zoal gedaan bij de scouting?

Vanwege het mooie weer worden er veel waterspellen gedaan. Ook maakt men kennis met het leven in de bossen; er worden kampvuren gemaakt waar men op een primitieve manier leert koken. De bekendste activiteit bij een kampvuur is het roosteren van marshmallows. Maar er wordt meer geleerd en gedaan. Bijvoorbeeld leren de kinderen het houthakken, het knopen leggen en vlotten bouwen. Hoewel er ook soms torens worden gebouwd. Het is interessant, leerzaam en goed voor de sociale contacten. En kinderen die hier zin in hebben kunnen zich altijd aanmelden via de website: www.scoutingpaulus.com Meedoen met de scoutingactiviteiten is zeker de moeite waard…

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Ingezonden foto’s: Nicky Duijmelink

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *