De scouting Mierlo-Hout had er al enige maanden op zitten ‘broeden’: ze wilden de prins van de Houtse Kluppels ontvoeren. Op zaterdag 4 januari brachten de scoutingleden hun plan ten uitvoer.

Er waren verschillende insiders die de scouting een handje hebben meegeholpen, waardoor de prins na een avondje stappen werd gedropt voor het scoutinggebouw en daar direct in een busje werd opgesloten.

Ze hadden een gezellig programma neergezet, dat startte met een filmpje van de ontvoering en de oproep aan carnavalsvereniging De Kluppels om toch vooral snel naar de Geseldonk te komen.

Daar wachtte hen de instructies, hoe ze de prins terug konden krijgen. Er waren diverse stops en ook café De Karper werd bezocht.

Na flinke onderhandelingen werd de prins uiteindelijk weer bevrijd van zijn ketting en mochten de Kluppels hun prins weer in de armen sluiten.

Wat ze voor losprijs hebben betaald, willen beide partijen helaas niet vrijgeven…maar dat er flink wat biet geruild is, is een voor de hand liggende gedachte.

Ditisonzewijk-Helmond was getuige van de ontvoering en maakte een korte impressie.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *