Schenking Begemann stoomketel voor Geukerspark

Bestuur en vrijwilligers van Sieh/Het Industrieel Atrium hebben het befaamde industrieel erfgoedobject ‘een stoomketel voor aandrijving van stoommachines’ aan de gemeente Helmond geschonken. De ketel werd geproduceerd door de gerenommeerde Helmondse onderneming de Koninklijke Nederlandsche Machine Fabriek Begemann v/h E.H. Begemann.

Een definitieve standplaats voor deze stoomketel in het nieuwe  Burgemeester Geukerspark weerspiegelt het industriële karakter van de stad Helmond, naast alle andere kenmerken die nog in de stad aanwezig en te zien zijn. Met de plaatsing van dit industrieel erfgoed object in het nieuwe park wordt volgens de schenkers recht gedaan aan de voormalige onderneming de Koninklijke Nederlandsche Machine Fabriek Begemann v/h. E.H. Begemann. “Maar ook aan het bestuur van de gemeente Helmond dat destijds de expansie van de onderneming  Begemann mede mogelijk heeft gemaakt.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Giel van Hooff Reply

    Ik mis nog wel het bijbehorende informatiebord dat er eerder bijstond… Dan wordt ook voor de geïnteresseerde voorbijganger duidelijk waartoe dit object hier staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *