“Samen op zondag” bij “Thuis bij Mientje” voor 60+’er

Dagbesteding “Thuis bij Mientje” opent haar deuren in 2020 in de even weken voor de ouderen in Helmond.
Het gevoel van eenzaamheid lijkt met name op de zondagen de kop op te steken onder de ouderen. Uitspraken zoals:
“Ik ben iedere keer weer blij als het maandag is. De zondag duurt zolang.“
“De buren krijgen op zondag altijd de kinderen op bezoek. Nu merk ik pas hoe vervelend ik het vind, dat mijn zoon in het buitenland woont.”
“De kinderen en kleinkinderen hebben het zo druk. Ze komen wanneer ze kunnen. Dat is helaas niet zo vaak.”

Cristel heeft sinds februari 2019 dagbesteding voor ouderen “Thuis bij Mientje”. Dit is op doordeweekse dagen. Ze hoort regelmatig één van bovenstaande uitspraken. Dit heeft haar ertoe bewogen om vanaf 12 januari 2020 “Samen op zondag” van 12 tot 14 uur te introduceren. Levgroep ondersteunt dit nieuwe initiatief en zorgt o.a. voor de aanmeldingen. Het sociale aspect staat hierbij voorop. Gezellig samen lunchen en ondertussen kletsen, is één van de doelstellingen.

Vandaag is het zover. Aan een mooie gedekte tafel schuiven tijdens de eerste “Samen op zondag” 13 senioren aan. Eerst even onwennig, maar al snel wordt er volop gekletst. Na een heerlijke verse zondagse soep met balletjes komen de broodjes, krentenbrood en beleg op tafel.
Na de lunch kunnen de gasten o.a. biljarten, sjoelen, kaarten, breien of gezellig natafelen met koffie en thee. Eigenaresse Cristel staat open voor voorstellen vanuit de gasten en zal samen met de vrijwilligers hierin faciliteren, daar waar mogelijk.
Iedere zondag in de even weken zorgt Cristel met enkele vrijwilligers voor een lunch voor de 60+’er om sociaal isolement te voorkomen.

Hebt u interesse? Neem contact op met Pascale Peeters, Maatschappelijk Ouderenwerker Levgroep, om samen te kijken of u kunt deelnemen aan “Samen op zondag”.
pascale.peeters@levgroep.nl of 06- 14 87 12 54

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *