Ruimte gezocht voor maquette St. Antoniusziekenhuis met kapel

Het St. Antoniusziekenhuis met kapel, stond vroeger in de Molenstraat. Nu is het een maquette die gemaakt werd door Nellie van Neerven-van de Kruis en haar inmiddels overleden man Gerrit van Neerven. Voor deze maquette is nog geen ruimte gevonden om hem tentoon te stellen. Alle andere maquettes hebben inmiddels wel een mooi plekje gekregen.

Gerrit van Neerven en zijn echtgenote Nellie stonden in heel Helmond bekend als het echtpaar van de Stadsgalerij. Hun expositie van ‘verdwenen Helmondse gebouwen’ stond dikwijls in de belangstelling. Gerrit maakte schaalmodellen van panden met behulp van foto’s en documentatie, waarbij hij geholpen werd door Nellie die het schilderen van de maquettes voor haar rekening nam. In december vorig jaar stierf Van Neerven plotseling.

Er was nog steeds geen definitieve plek voor het exposeren van de Stadsgalerij van verdwenen gebouwen. De maquettes stonden al op diverse adressen, zoals de passage, de Markt en het HomeComputerMuseum in de Heistraat. De stichting achter de maquettes heeft geen status als museum dus moest Nellie zelf op zoek. Inmiddels zijn bijna alle maquettes naar tevredenheid geplaatst, behalve dan die van het St. Antoniusziekenhuis.

Heeft u interesse in het plaatsen van deze maquette neemt u dan contact op met de Stadsgalerij Helmond via telefoonnummer 0645241441.

De maquette is met ziel en zaligheid gemaakt door Nellie en Gerrit van Neerven, dus een mooie plek is wel op zijn plaats.

Op de foto staat burgemeester Elly Blanksma bij de maquette van het ziekenhuis, samen met Nellie en Gerrit.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *