Rode Kruis Contactcirkel: voor een veilig gevoel

‘Agnes is bang dat niemand het zal merken als haar thuis iets overkomt. Ze is alleen en kent weinig mensen in de buurt. Met haar familie heeft ze wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat gebeurt er als ze in huis valt en om hulp wil vragen, maar haar telefoon niet kan bereiken?’ Met de Rode Kruis Contactcirkel blijft Agnes juist dan niet onopgemerkt.  

Als deelnemer aan de contactcirkel hoort zij bij mensen die op elkaar letten. Als het niet lukt om op het afgesproken moment contact met haar te krijgen, alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje bij haar te nemen. Ze wordt dus niet zomaar vergeten.

Hoe werkt de contactcirkel

De deelnemers vormen een cirkel door elke dag contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Dit is meestal telefonisch, maar het kan ook via e-mail of per sms.  Zo zorgt de cirkel ervoor dat het opgemerkt wordt als er iets aan de hand is en er geen hulp gevraagd wordt. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds met dezelfde persoon contact hebben.

Deelnemen

Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. Belangstellenden kunnen zich opgeven en kennismaken. Dat kan via Rode Kruis Brabant-Zuidoost, coördinator contactcirkel: 06-26774590 of contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl

Foto: Rode Kruis

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *