Bij binnenkomst bij WZC Rivierenhof aan Hof Bruheze viel direct de ruim verlichte hal met grote gezellige tuin op. Maar na een paar jaar was deze tuin wel aan een opknapbeurtje toe. Alleen, dat kost geld. Men wilde het eigenlijk nog gezelliger maken dan het al was. Er werd geopperd om er een mooi beeld neer te zetten, maar ook dat kost geld en wie moest dat beeld maken? Nu wilde het geval dat een van de receptionistes die daar werkte toevallig ook een beeldhoudster (beter gezegd: kunstenares) was die ook aardig wat in haar mars had. Zij exposeerde in heel Nederland en België. Zij was te zien met haar werk in Friesland, Zeeland, Gilze en dichter bij huis in de Cacaofabriek om maar een paar plaatsen te noemen. Petry Claassen, de kunstenares, heeft een eigen atelier in de Prins Karelstraat. De vroegere St. Jozefschool,  waar zij met andere kunstenaars te vinden is. Het beeld moest figuratief en herkenbaar zijn en op een centrale plaats komen te staan. Dus werd er besloten dit kunstwerk in de hal bij de receptie te plaatsen. De tuin werd opgeknapt en aangevuld met mooie grote planten en via sponsors werd er groen licht gegeven voor het maken van het beeld. Een taak die Petry graag vervulde. Het werk nam iets meer als een driekwart jaar in beslag: het schetsen, het klei boetseren, het bakken en tenslotte het brons gieten.

Vrijdag 17 november was de onthulling in de Rivierenhof. De bewoners en de genodigden werden ontvangen met koffie en gebak, daarna werden ze verwend met een lekkere snack en een glaasje champagne. Toen werd het tijd om naar de centrale hal te gaan voor de onthulling. (De onthulling vond in de aula plaats waar enkele mensen een toespraak hielden en Petry iets over haar zelf vertelde). Er volgde een korte speech waarin de sponsors nog bedankt werden en de kunstenares trok het doek van het beeld af en er klonken van alle kanten de oooh’s en de aaah’s. Het beeld kreeg de toepasselijke naam  “De Ontmoeting”  wat wees op het feit dat die meestal in de hal of de aula plaats vindt. Eerlijk is eerlijk, het is een mooi beeld dat goed opvalt bij binnenkomst maar ook een aanwinst in de hal die gezellig overkwomt. Menig bezoeker zal er met eerbied naar kijken en het bewonderen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

IMG_9270 IMG_9249 IMG_9263 IMG_9266 IMG_9250 IMG_9247 IMG_9240 IMG_9243 IMG_9245

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws-etc..

Website: www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Brouwhuis
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *