De poorten van speeltuin De Rijpelroets in de wijk Rijpelberg werden op maandag 25 mei om klokslag drie uur geopend. De kinderen konden zich niet in de ingang vergissen: de grote poorten waren in rode en gele verf gestoken. De pijlen op de grond wezen de toegangsweg.

Geheel conform de regels van de RIVM waren vlak voor de opening enkele vrijwilligers bezig met het schoonmaken en ontsmetten van de toestellen. Voor het hek stonden al enkele kinderen te trappelen van ongeduld. Zij mochten eindelijk weer de speeltuin in. En toen eenmaal de hekken van de Rijpelroets waren geopend waren zij niet meer te houden. Zij renden het park in, op weg naar hun favoriete speelplek. Maar eerst werd hen wel gewezen op de kraantjes met zeep om de handen te wassen voor zij mochten spelen.

Enkele moeders en oma’s volgden hun kroost met een tevreden lach op het gezicht. De kinderen hadden er weer plezier in. En bijna alle favoriete speeltoestellen waren in gebruik; de kabelbaan, de schommel, de trampoline, de zandbak en de draaimolen. Het is weer tijd om te genieten…in de Rijpelroets.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *