Studenten van Sint Lucas in Boxtel afd. restauratie decoratie , gaan vanaf 22 oktober starten met de, aan de linkerzijde achter het altaar, aanwezige muurschilderingen te restaureren.

Pastoor E. Seidel is 29 augustus naar Boxtel getogen om  persoonlijk de opdracht te verstrekken voor het restaureren van de schilderingen aan de eindexamenklas.
Vanaf die datum hebben de studenten uitgebreid onderzoek gedaan welke middelen en materialen nodig zijn voor het herstellen en aanbrengen van de ontbrekende  afbeeldingen.
Op 10 oktober hebben de studenten hun plan van aanpak gepresenteerd aan de eindexamencommissie, rijksgecommitteerde en pastoor Seidel. Na wat aanvullingen en vragen is de opdracht definitief verstrekt aan de studenten zodat ze  op 22 oktober van start kunnen gaan.
De muurschilderingen zijn verdeeld in 3 projecten zodat per project 3 of 4 studenten werkzaam zijn. 

Afgelopen periode van april tot eind mei hebben studenten van Sint Lucas de muurschilderingen aan de rechter zijde gerestaureerd als eindexamen opdracht.  In voorgaande jaren hebben de studenten van Sint Lucas  alle   altaren en beelden in de Lambertuskerk en de Sint Jozefkerk gerestaureerd.


 © Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *