La Mariposa Tapasbar

Adres: Havenweg 20
5701 RS Helmond
Telefoon: 0492 43 26 95
E-mail:
Website: La Mariposa Tapasbar
Facebook:

La Mariposa Tapasbar

Welkom op de website van Tapasbar La Mariposa.

Sinds 2003 zijn wij gevestigd aan het Havenplein in Helmond waar wij proberen u een authentieke beleving te geven van de gevarieerde Spaanse keuken. In 2006 zijn wij uitgeroepen tot beste tapasbar van Brabant. Door te werken met verse producten en originele recepten houden wij onze kwaliteit hoog en u als gast tevreden.

Tapas zijn kleine hapjes of gerechtjes die men in Spanje veelvuldig tegenkomt in de cafés en restaurantjes, waar veel Spanjaarden na het werk naar toe gaan om even wat bij te praten en wat te borrelen, want de eigenlijke warme maaltijd wordt pas om 22.00 uur of later geserveerd.

Vroeger werden de tapas op een klein schoteltje geserveerd en dit schoteltje werd dan op een glas wijn of bier gezet. Op deze manier werden de insecten uit het glas geweerd. Hieraan heeft het ook zijn naam te danken want tapa betekent in het Spaans dekseltje.

Tapas worden altijd in kleine hoeveelheden geserveerd. Het gezellige van tapas eten is dat u allerlei verschillende gerechtjes met verschillende smaken in kleine schaaltjes op tafel geserveerd krijgt. In de Spaanse keuken wordt veel met knoflook en kruiden gewerkt maar toch hebben bijna alle gerechten een eigen specifieke smaak. De meeste gerechten worden in olijfolie bereid.

In onze tapasbar proberen wij u altijd het gevoel te geven dat u bij ons thuis langs komt. Zo snijden wij het brood niet helemaal door zodat u het zelf moet lostrekken: “Da’s lekker Zuid-Europees”. Door deze manier van uit eten gaan wordt de avond vanzelfsprekend ontspannen en gezellig.

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok