Repaircafé Rijpelberg werkt deze zomer door voor de thuisblijvers

De heropening van Repaircafé Rijpelberg was succesvol. Na ruim drie maanden opende het op 24 juni de deuren weer. Met succes, want onmiddellijk meldden ruim 30 mensen zich met een reparatie. Fietsen, keukenapparatuur, gereedschappen, naaimachines, stofzuigers en audio/video-apparatuur zijn al gerepareerd of zijn in reparatie. Het aantal bezoekers is nog onder het aantal van voor de corona-crisis maar het begin is gemaakt.

Door het coronavirus gaan veel mensen dit jaar niet op vakantie maar blijven veilig thuis. Extra tijd om te klussen in huis en tuin of er op uit te trekken met de fiets. Maar dan kan er wel eens iets kapot gaan! Een lekke fietsband, een klopboormachine die niet meer klopt of een heggenschaar die er na 5 minuten de brui aan geeft.

Voor dit soort problemen biedt het Repaircafé een oplossing. Gedurende de hele zomer is het elke woensdagmiddag van 2 tot 5 uur geopend. De aanwezige reparateurs zullen de problemen zo snel als kan proberen op te lossen. Soms is dit dezelfde middag al, soms duurt het langer. Voor deze service is elke Helmonder welkom.

Om de samenkomsten veilig te laten verlopen zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan de werkruimtes. Daarnaast zijn er latex handschoentjes en ontsmettingsmiddelen. De verplichte 1.5 meter afstand is een absolute eis. Maar ook is er ruimte om even lekker bij te kletsen en een kop koffie te drinken in de bekende gezellige entourage.

Is er iets kapot, twijfel dan niet maar kom naar het Repaircafé. De reparaties zijn gratis maar iets in de fooienpot doen wordt gewaardeerd. Met de fooi wordt het Repaircafé gefinancierd.

Heeft u nog vragen dan kunt u elke werkdag in de middag van 2 tot 4 uur bellen naar 06-19342212. Er is ook een facebookpagina die veel informatie geeft. www.facebook.com/repaircaferijpelberg.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *