Repaircafé Rijpelberg kan weer aan de slag

Repaircafe Rijpelberg, het eerste repaircafe van Helmond is in verband met het coronavirus op 9 maart dit jaar op slot gegaan. Dat was exact vijf en een half jaar na de start. Tot dat moment waren ze al bijna 200 keer open en ruim 4000 mensen uit heel Helmond brachten een bezoek aan dit repaircafe.

Nu, ruim drie maanden later, lijkt het weer verantwoord om beperkt open te gaan. Door de medewerkers zijn er maatregelen getroffen om veilig de bezoekers te kunnen ontvangen en reparaties te doen. Hierbij is de 1.5 meter afstand die men van elkaar moet houden een absolute eis. Daarnaast zijn er ontsmettingsmiddelen en latex handschoenen. Zolang het coronavirus er nog is blijft de werkruimte en het café gesloten voor de bezoekers.

Repaircafe Rijpelberg

Het Repaircafe Rijpelberg blijft dezelfde dingen repareren als voor de crisis. Wel worden er prioriteiten gesteld; wat zijn urgente reparaties en wat kan wachten. Een stofzuiger zou wel eens meer urgentie kunnen hebben dan bijvoorbeeld een platenspeler die tijdens de crisis op zolder is teruggevonden. De urgentie wordt in overleg met de klant bepaald.

Hoe werkt het? Stel u heeft iets wat kapot is en wilt het laten repareren. Maak het artikel goed schoon en kom er mee naar het repaircafe. Dit kan elke woensdagmiddag van 2 tot 5 uur op de Groningenhof 4. Het artikel wordt dan ingenomen door een medewerker. U vertelt wat het artikel mankeert en laat gegevens achter zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook wordt dan de urgentie bepaald. Is dit alles duidelijk dan gaat het artikel een week lang in quarantaine in het magazijn. Later wordt het gerepareerd door een van de medewerkers en krijgt u bericht als u het weer kan komen ophalen.

Voor fietsen geldt een andere regeling. Het repaircafe heeft een aparte fietsenwerkplaats. Daar zijn elke woensdagmiddag fietsenmakers aanwezig die uw fiets direct kunnen maken, zodat u niet weken hoeft te wachten op reparatie. Moeten er onderdelen vervangen worden, neem deze dan zelf mee!

Woensdagmiddag 24 juni kunt u voor de eerste keer bij het repaircafe terecht. Zolang de crisis aanhoudt, is het alleen op de woensdagmiddagen open. Dit voor zolang het virus niet erger wordt. Iedereen is welkom en de reparaties zijn gratis. Wel is er een fooienpot. Een kleine bijdrage wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

Voor vragen kunt u vanaf nu terecht op telefoonnummer 06-19342212 op werkdagen van 2 tot 4 uur in de middag. Ook is er een facebook-pagina www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *