Reguliere ingang spoedpost Elkerliek weer toegankelijk

Sinds vandaag kunnen alle patiënten die spoedzorg nodig hebben weer de reguliere ingang van de spoedpost gebruiken. Deze ingang is 24 uur per dag geopend en te bereiken via de Wesselmanlaan. 

De ingang van de spoedpost is uitsluitend bedoeld voor patiënten die komen voor de spoedeisende hulp, verloskamers, eerste harthulp of de huisartsenpost. Bij de huisartsenpost kunnen vanaf nu ook weer reguliere/ niet-corona(verdachte) patiënten terecht. Deze patiënten werden de afgelopen periode verwezen naar het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Onmisbare hulp van regionale ondernemers

Vanwege de afname van het aantal coronapatiënten heeft de spoedeisende hulp weer voldoende aan de reguliere capaciteit. Daarom zijn de tijdelijke mobiele units weggehaald. Deze units zorgden in de afgelopen coronaperiode voor extra ruimte wat noodzakelijk was. In de eerste unit werd de eerste screening van spoedpatiënten uitgevoerd, werden er longfoto’s gemaakt en soms ook bloedafname. In de tweede unit was er ruimte om extra SEH-bedden te creëren. De units (met alle toebehoren, zoals een rolstoel- en brancard-vriendelijke entree en een verbindingsplatform) werden beschikbaar gesteld door diverse regionale ondernemers, waaronder Movico en Gigant International. Dankzij hun belangeloze hulp kon het Elkerliek de afgelopen periode de capaciteit van de spoedeisende hulp uitbreiden en de reguliere en corona(verdachte) patiëntenstroom goed van elkaar scheiden. Alle patiënten die spoedzorg nodig hebben kunnen weer de reguliere ingang van de spoedpost gebruiken

Reguliere ingang spoedpost Elkerliek weer toegankelijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *