Het spoeddebat van de gemeenteraad van Helmond dat werd gevoerd op verzoek van verschillende fracties, werd meer een discussie tussen raadsleden onderling dan dat wethouder Harrie van Dijk zijn handelen moest verdedigen. Aanleiding voor het debat was de afgeketste miljoenendeal voor sportpark De Braak.

Van Dijk beantwoordde de negentien vragen die aan hem gesteld waren om duidelijkheid te verschaffen over waarom de gesprekken met ondernemers in 2017 niet gedeeld waren met de raad. Daarna werd er vooral tussen de raadsleden zelf gediscussieerd of het handelen van het college wel juist was of niet. Waar Michael Rieter van Helder Helmond het debat terug probeerde te brengen naar de wethouder, gingen de andere raadsleden hevig met elkaar in discussie.

De een was van mening dat het college wel gewoon goed gehandeld heeft, met daar tegenover de raadsleden die achter Helder Helmond stonden en vonden dat het college fout handelde met het achterhouden van de informatie.

Kijk het debat terug in de video hierboven.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *