PvdA niet blij met prijzen voor appartementen De Weef

PvdA Helmond is niet blij met de prijzen van de koopappartementen in het project De Weef dat gebouwd wordt in het Geukerspark. De prijzen variëren van €299.000 – €709.000, raadslid Nathalie Peijs van PvdA Helmond stelde daarover vragen aan het college.

“Een woning van € 299.000 betekent dat je circa € 60.000 moet verdienen om de hypotheek rond te krijgen en tenminste € 10.000 aan eigen middelen moet kunnen inbrengen. Dan spreken we dus over twee maal modaal. En daar schrikken we van”, schrijft Peijs in haar brief.

Tijdens de raadsdebatten is er door meerdere raadsfracties aangegeven dat er geen sprake mocht zijn van “yuppentorens”. En dat in het Geukerspark het streven moest worden dat er betaalbare appartementen voor jongeren en ouderen zouden komen. De PvdA stelde dan ook de volgende vragen: Hoe oordeelt het college in dat licht over de door de ontwikkelaar gestelde vraagprijzen? Is het college het met ons eens dat deze woningen voor veel starters en huishoudens met een modaal inkomen niet betaalbaar en toegankelijk zijn?

Antwoord van het college

Het college laat weten dat het streven naar evenwichtige woonwijken en naar een inclusieve samenleving er nog steeds is. “Dit geldt ook voor het centrum van Helmond. Dit betekent dat daadwerkelijk iedereen moet kunnen wonen in het centrum: jong en oud; lagere en hogere inkomensgroepen; een- en meer gezinshuishoudens. Via afspraken met marktpartijen en woningcorporaties geven wij invulling aan dit beleid.”

De appartementen in het project De Weef bieden volgens de gemeente een kans om ook hogere-inkomensgroepen in Helmond te huisvesten en het geeft ook de mogelijkheid om deze groepen naar de gemeente te trekken of er juist voor te behouden.

Binnenstad Oost en Helmond West

Verder laat het college weten dat er wel degelijk op andere plekken gedacht wordt aan die mix van verschillende doelgroepen. “Zo willen we nadrukkelijk wijzen naar de Binnenstad Oost en Helmond West waar een andere mix is ontstaan en waar diverse doelgroepen kunnen wonen. Dit beleid passen we thans ook toe in onze planvorming en afspraken voor de Leonardusbuurt.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Nico Reply

    Wat een onzin zo komen de welgestelde bij elkaar, en in de andere wijken slaat dan de verpaupering toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *