Na een herinrichting is Probeerhuis Vooruitkomst op vrijdag 25 oktober geopend. In aanwezigheid van wethouder Harrie van Dijk en vertegenwoordigers van diverse instellingen. Het team van Ditisonzewijk-Helmond was hierbij aanwezig en maakte een korte impressie.

Coördinator Maartje Vos, werkzaam bij LEVgroep Helmond, heette de gasten welkom en vertelde enorm blij zijn met de huidige inrichting. Wethouder Van Dijk vertelde dat het langer thuis wonen steeds belangrijker wordt. Soms kunnen een aantal slimme hulpmiddelen hier aan bijdragen.

Als wethouder van Zorg en Welzijn, met Ouderen in zijn portefeuille hoopt hij dat veel mensen Vooruitkomst weten te vinden. Niet alleen zorgvragers, maar zeker ook mantelzorgers en zorgprofessionals.

Kariene van Dijk, De Mantelzorgontzorger, nam de gasten mee in een verhaal vol voorbeelden van hulpmiddelen. Zij geeft aan dat we vooral niet bang moeten zijn voor techniek, maar de kansen ervan moeten inzien. Zij haalde Henri Ford aan en zei: als ik mensen had gevraagd wat ze wilden, dan hadden ze gezegd: ‘Een sneller paard’, want niemand had ooit over een auto gehoord.’

Vaak moeten mensen de mogelijkheden zien, voor zij weten wat het voor hen kan betekenen.

In Probeerhuis Vooruitkomst Helmond kunnen ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en andere zorgvragers terecht voor advies. Vooruitkomst is de schakel tussen deze groepen en technologie (Smart Health) en praktische hulpmiddelen. Vooruitkomst is geen winkel, maar verwijst op onafhankelijke wijze door naar hulpmiddelenwinkels en andere leveranciers in de regio.

U kunt er doordeweeks terecht na het maken van een afspraak en elke zaterdag is het Probeerhuis van 10.30 tot 13.30 uur geopend. U bent van harte welkom in winkelcentrum De Elzas Passage, waar Propbeerhuis Vooruitkomst gevestigd is.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *