Prinsjesdag Burgerdeputatie uit Noord-Brabant

Het is een oude traditie, een burgerdeputatie langs de route van de Koning en Koningin op weg naar het Binnenhof tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie uit Noord-Brabant. Circa 190 Brabanders waarvan 2 Helmonders, die zich vrijwillig inzetten voor anderen, zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan.

 Sinds 1904 is het traditie dat een burgerdeputatie deel uit maakt van het militair ceremonieel van Prinsjesdag. Ieder jaar wordt dat door een andere provincie verzorgd, dit jaar is de eer aan Noord-Brabant. Op initiatief van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, is het thema Zorgzaam Brabant gekozen. De Brabantse samenleving kenmerkt zich door het woordje ‘samen.’ Het aantal mantelzorgers en vrijwilligers dat zich inzet voor naasten in hun omgeving is groot. Zij verdienen het om extra in het (Oranje )zonnetje gezet te worden. In iedere Brabantse gemeente zijn door de burgemeesters vrijwilligers gevraagd om deel te nemen aan de deputatie. Daarnaast zijn er ook mensen die een Gouden Duim, een blijk van waardering voor inzet op sociaal terrein, uitgereikt hebben gekregen en genomineerden voor Brabander van het Jaar die pasten in het plaatje ‘Zorgzaam Brabant’ uitgenodigd.

Helmondse vrijwilligers

Burgemeester Blanksma heeft via Savant Zorg drie vrijwilligers uitgekozen om deel te nemen aan de deputatie tijdens Prinsjesdag. Een van die vrijwilligers is mevrouw Gruyters (Hetty). Ze is onder de indruk: “Ik ben enorm vereerd dat ik als rasechte Helmondse onze stad mag vertegenwoordigen op Prinsjesdag namens Savant waar ik voorzitster ben van de cliëntenraad Ameide”.

Ook mevrouw van Lieshout (Ine), ook vrijwilligster bij Savant, voelt zich verheugd: “Leuk om Helmond te mogen vertegenwoordigen op deze feestelijke dag”.

 Per bus

De Brabantse mantelzorgers en vrijwilligers, herkenbaar aan een shawl in de Brabantse kleuren, vertrekken per bus uit Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Breda naar Den Haag. Daar volgt een ontvangst in het provinciehuis van Zuid-Holland. Daarna voegt de deputatie zich in de colonne van de erewacht in en loopt naar de Korte Vijverberg om daar de passage van de Glazen Koets af te wachten. Na het vertrek van de Koning en Koningin naar paleis Noordeinde gaat de deputatie terug naar het provinciehuis van Zuid-Holland voor een gezamenlijke afsluiting.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *