Principeakkoord over foodhall/versmarkt in oude bibliotheek

De inrichting van het pand van de oude bibliotheek bleek complexer dan gedacht. Dat zegt het College van Burgemeester en Wethouders in zijn antwoord op een vraag van de fractie 50Plus over de stand van zaken omtrent dit gebouw.

De herinrichting van het gemeentelijke pand is al langer onderwerp van gesprek binnen de gemeente. Volgens de fractie 50Plus gaat het in de gemeenteraad vaak over de inrichting van het centrum van Helmond, maar blijft het onduidelijk wat de invulling van het pand aan de markt wordt. Het College van B&W zegt dat het inderdaad langer duurt dan vorig jaar werd gedacht. “Het is ingewikkeld om het plan stedenbouwkundig in te passen in de omgeving. Daarnaast zit een deel van de oude bibliotheek onder het naastgelegen appartementencomplex van Woonpartners en vormt zo een onderdeel van de Vereniging van Eigenaren De Librije. De Vereniging van Eigenaren dient akkoord te gaan met de wijziging van de functie van bibliotheek.”

Principeakkoord

Er ligt een plan om in het pand een foodhall/versmarkt in te richten, laat het college weten. Bovenop de hal zou dan nieuwbouw komen in de vorm van appartementen. “Op basis van het plan zijn we recent met de initiatiefnemers tot een principeakkoord gekomen over de verkoopprijs. Naar verwachting wordt dit eind maart/begin april vastgelegd in een koopovereenkomst. Na ondertekening van de overeenkomst, wordt het huidige bestemmingsplan aangepast om de woningbouw planologisch mogelijk te maken.”

De realisatie van dit plan zou dan in het eerste kwartaal van 2021 van start moeten gaan.

Foto: Google Maps

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *