In kindcentrum In het Hart van het Hout (voorheen Odulfusschool in Mierlo-Hout) was het op maandag 2 september groot feest. Een van de leerlingen, Athena, had een tekenwedstrijd gewonnen en daarmee een mooie prijs voor de hele klas.

De wedstrijd was georganiseerd door Cultuurcontact in samenwerking met Jibb+. Ilja de Brouwer van Cultuurcontact legt uit: “Wij zijn een bureau voor onderwijsindicaties. De doelstelling is het bevorderen van de sportiviteit en de creativiteit bij de leerlingen. Vandaag zijn wij te gast met onze mascotte Sjors Sportief en Creatief omdat een van de leerlingen een tekenwedstrijd heeft gewonnen. Het ging om de mascotte Sjors. Vandaag overhandigen wij aan de winnares het eerste exemplaar van het nieuwe boekje en een cadeaubon waar mee zij met haar hele klas naar de film of theater gaat.”

Het was inmiddels al behoorlijk druk op het schoolplein. De juffen en de meesters probeerden de kinderen een beetje in toom te houden maar probeer dat maar eens met dit mooie weer, het feestjes en die vreemde meneer die zij niet kenden. En daarbij kwam ook nog eens het bezoek van een echte grote mascotte, Sjors en een echte beroemde rapper, Thomas van Vliet uit Tilburg.

Die vreemde meneer was de wethouder van sport van de gemeente Helmond, Harrie van Dijk, die alles geamuseerd gadesloeg. Op het podium probeerde de rapper iedereen te verleiden om naar het podium te komen en toen hij een nummer zong stond de hele school voor en bijna op het podium. Thomas begon met een welkomstpraatje waar in hij ook de school feliciteerde met de prijs. Daarna even het woord gegeven aan de wethouder en toen werd het tijd voor de uitreiking van de prijs en de onthulling van de voorkant van het nieuwe boekje.

De winnares Athena werd op het podium uitgenodigd en samen met de wethouder haalde zij het doek weg. Athena glom van trots. Toen het was onthuld werd iedereen uitgenodigd even langs de wagen van Jibb+ te lopen waar iedereen een beker fruit kon pakken om in de klas op te eten. Even later waren de achterblijvers bezig met het afbreken van de tafels, vlaggen en podium. Toen werd het weer stil op het plein….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *