Praktische verkeersexamens dit schooljaar definitief afgelast

Dit schooljaar worden er in Helmond geen praktische verkeersexamens afgenomen. Dus geen fietsende kinderen in de stad die zorgvuldig richting aangeven en hun best doen om een route foutloos door de stad af te leggen. Door alle onzekerheid en onduidelijkheid vanwege het coronavirus was de organisatie van het examen niet haalbaar. Op 18 juni kunnen de leerlingen wel het theoretisch examen afleggen.

Het niet doorgaan van de examens betekent ook dat de leerlingen dit jaar geen echt verkeersdiploma kunnen halen. Voor de kinderen, die voor theorie slagen is er een aangepast diploma. VVN-Helmond hoopt dat ouders toch gaan oefenen met hun kinderen. Een diploma aan de muur is leuk, maar het allerbelangrijkst is dat kinderen zich veilig kunnen begeven in het drukke verkeer. Dat ze verkeerswijs worden. Dat oefenen in Helmond is heel gemakkelijk. Met bordjes is een oefenroute aangegeven, die start en eindigt bij de Cacaofabriek. Op internet (https://www.fietsverkeersexamen.nl/) is te vinden waar je tijdens die route vooral op moet letten. VVN-Helmond roept ouders op om met de kinderen minstens één keer de route te rijden. Het is heel belangrijk voor als ze binnenkort naar het voortgezet onderwijs moeten fietsen.

Volgend jaar

Komt er in het najaar een soort van inhaalexamen of kunnen de huidige leerlingen van groep 7 volgend voorjaar meedoen met het ‘normale’ examen in mei 2021? Dat is nog niet bekend. Niemand kan op dit moment zeggen wat de gevolgen van het virus in het najaar zullen zijn en zelfs niet hoe de situatie in mei 2021 zal zijn. Een praktisch examen vraagt veel voorbereiding. Scholen moeten het nodige huiswerk doen, veel vrijwilligers moeten geworven worden en data moeten lang van tevoren vastgesteld worden. Vooral in Helmond is dit een hele operatie met telkens meer dan 1000 kinderen en meer dan 30 scholen. VVN-Helmond moet daarom noodgedwongen de ontwikkelingen afwachten.

Een foto van kinderen met een verkeersdiploma

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *