Praktijkschool Helmond in de Generaal Snijdersstraat, deelde elk jaar een certificaat uit aan de leerlingen die met goede resultaten slagen voor hun opleiding. Maar dit jaar is dat anders. Voor het eerst werden er echte diploma’s uitgereikt aan de leerlingen. En de eerste twee leerlingen die het nieuwe  diploma kregen waren Dilara Yuruk en Danny Verbakel. Daarvoor was speciaal wethouder Cathalijne Dortmans aanwezig. Na een kleine speech werd er nog even een persmoment ingelast.

De leerlingen werden van het begin van het schoolplein per auto naar de ingang van de aula gereden en bij binnenkomst werden zij onthaald met een groot applaus door de leerkrachten en Joost Jacobs. Deze vertelde ook dat de Praktijkschool Helmond erg trots was met wat de leerlingen bereikt hadden. Elf leerlingen behaalden hun entree-diploma. Zij kunnen een vervolgopleiding gaan volgen op mbo niveau 2, of wellicht hun kansen op de arbeidsmarkt onderzoeken.

De leerlingen liepen een bepaalde route door de aula en kregen een grote zonnebloem en enkele kleine cadeautjes. Halverwege moesten zij aan een grote tafel het diploma ondertekenen en bij de volgende halte werd er even een foto in een schilderijlijst gemaakt. Enkele leerlingen wilden nog met een leerkracht op de foto om daarna even met elkaar nog na te praten. Het was een gezellig onderonsje waarna de leerlingen en hun ouders richting huiswaarts vertrokken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *