Polaris volleybalvrouwen net niet opgewassen tegen Livoc

Het eerste treffen tussen de damesteams van Polaris en Livoc is met 1-3 door het Liesselse team gewonnen.

De setstanden waren 21-25, 15-25, 25-18 en 22-25. De Polaris heren handhaafden hun ongeslagen status en keerden na een 2-0 achterstand met een zwaarbevochten 2-3 zege op debutant Hero Herten huiswaarts. De dameswedstrijd was een duel met twee gezichten waarbij Polaris redelijk aan de wedstrijd begon. Via 9-9 en 12-13 bleef het lange tijd gelijk opgaan met een aantal mooie ballen op het midden van Josje Cuppen prima aangespeeld door de goed spelende Febe van de Reek. Maar de vele servicefouten deden de thuisploeg uiteindelijk de das om en pakte Livoc met 21-25 de eerste set. De tweede set begon Polaris zonder veel overtuiging (3-8); wel werd goed terug geknokt tot 12-13. Aanvallend kon Polaris vervolgens geen vuist maken en dat leidde uiteindelijk tot het setverlies (15-25) en een 0-2 achterstand. Coach Ellen van Bree: “Een fikse domper maar zoals vaker bleven we knokken. In de derde set verliep het spelbeeld anders; er werd geweldig verdedigd door onder andere Iza Swinkels en aanvallend kwam Sandra Teller een paar keer goed door. Polaris liet in deze set zien wat het in haar mars heeft en dat bood mogelijkheden. Met 25-21 werd deze set verdiend gewonnen.” In de vierde set werd deze trend voortgezet. Via goede servicebeurten van Febe van de Reek en Fieke Vlamings leek niets een vijfde set in de weg te staan. Heel veel mooie en lange rally’s die Polaris meerdere keren winnend afsloot. Polaris stond lang voor maar liet het Livoc terugkomen tot 21-21. Via een pass- en aanvallende fout van Polaris kwam men achter en dit kwam de thuisploeg niet meer te boven. Een verlies met 22-25 volgde. Ellen van Bree: “Een wedstrijd waar heel veel in zat en we wederom slechts één punt overhouden.”

Janneke blok      Suzy in aanval tegen Livoc
(
Janneke de Vries blokt een mid aanval van Livoc af, en Suzy Naus in de aanval)

Heren

De heren van Polaris hebben hun ongeslagen status behouden. De 2-3 winst kwam tot stand in een bizarre wedstrijd. Polaris startte ongekend zwak. “De ploeg was onherkenbaar en bij vlagen totaal apathisch”, aldus trainer coach Hans van Steenis. Hero profiteerde van de fouten en nam een 17-11 voorsprong. Polaris kwam in de slotfase wel terug, maar al snel was setverlies een feit. Net als in set 1 bleef Polaris in de volgende set zwak presteren. Passend zakte de ploeg door de ondergrens. Na een 18-9 achterstand leek de ploeg rijp voor de sloop. Na enkele wissels kwam Steff de Vries in de ploeg voor Mees Sengers die tot dan ongelukkig speelde. Nog niet geheel fit maar met een enorme dosis enthousiasme en werklust nam hij de ploeg op sleeptouw met 5 directe aanvallende scores. De de tweede set werd weliswaar verloren met 25-23, maar het team won hierdoor aan zelfvertrouwen.  De wedstrijd was door het tijdelijk inbrengen van De Vries dus gekanteld, en de spelers haalden hun niveau weer en set 3 en 4 werden overtuigend gewonnen met 20-25 en 21-25.
In set 5 verdween een drie punten voorsprong plots als sneeuw voor de zon, en na een 11-11 tussenstand scoorden beide ploegen om en om. Op 13-13 viel de beslissing. Mees Sengers scoorde de 13-14 met zijn service. Daarna serveerde hij via de netband en de bal viel bij Hero op de grond; 13-15 en 2-3 winst voor Polaris. Spelers vierden de winst alsof het kampioenschap was behaald. “Bizar”, aldus Hans van Steenis.”Een off day die twee sets duurde. Niets lukte en de moed zakte in de schoenen. Knap dat we ons wisten te herstellen. Ik had daar wel geloof in, want ik weet wat ze kunnen en ben daar op blijven hameren. De spelers hebben dat geweldig opgepakt.”
Komend weekeinde hebben de Polaris teams vrijaf.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *