Polaris topjeugd pakt de titel bij jongens en meisjes U19 in Purmerend

Ter voorbereiding op het Open Nederlands Jeugdkampioenschap (NOJK), waar Polaris de laatste jaren prima heeft gepresteerd, hebben de jonge volleybalsters en volleyballers uit Helmond op 28 en 29 december deelgenomen aan een sterk voorbereidingstoernooi, georganiseerd door Prima Donna Kaas uit Huizen. In de topsporthal De Beuk in Purmerend moest de sportieve strijd worden aangegaan met 5 andere sterke top jeugdteams in deze leeftijdscategorie

Bij de jongens onder 19 troffen 5 sterke jongensteams uit Almere, Huizen, Oostzaan én Helmond elkaar op dit eerste Prima Donna International Youth Volleyball Tournement. Zowel PDK Huizen als  Compaen Oostzaan hadden enkele 1e divisie spelers in hun gelederen, daar waar het Polaris jongensteam bestond uit een mix van voornamelijk 2e/3e divisie en promotieklasse spelers. Na het spelen van een dubbele competitie waren het na zeer spannende wedstrijden toch Polaris en PDK1 die met slechts 1x verlies (tegen elkaar) een plaats in de finale opeisten. PDK met een tweetal topspelers, Polaris met een meer uitgebalanceerd team. De vraag was wat uiteindelijk sterker zou zijn.
Tegen de thuisclub ging de ploeg van coach Willem de Vries uitstekend van start. Onder aanvoering van spelverdeler Stan Zuidervaart wisten buitenaanvallers Mees Sengers en Bram Griever veelvuldig te scoren, en kon libero Job van de Hurk verdedigend menig punt van de twee sterke aanvallers van het organiserende PDK voorkomen.
Na 25-21 winst in de eerste set, werd de tweede set erg slecht begonnen met een 8-0 achterstand. Hierop kwam spelverdeler Mathieu Winters de moegestreden Zuidervaart vervangen,  maar ook dit mocht uiteindelijk niet baten: 17-25 winst voor PDK.
Een beslissende derde set volgde, waar Polaris meteen het initiatief pakte. Interim middenman Luc van Bree was verdedigend en passend erg sterk, Yannick van de Ven scoorde een aantal prachtige punten, en digaonaal Mike Bijsterveld blokkeerde de sterspeler van PDK keer op keer af met kill-blocks, waardoor het spelletje van PDK steeds voorspelbaarder werd. Omdat ook Mees Sengers en Bram Griever het ene na het andere mooie punt maakten, werd de voorsprong uitgebouwd tot 15-9 setwinst, en werd de Helmondse ploeg onder luid gejuich van  zijn toeschouwers de terechte toernooiwinnaar. Een prachtige prestatie, en een mooi begin van een hopelijk mooie NOJK cyclus.

     
Prachtige blokkade in finale van Mike Bijsterveld, Yannick van de Ven en Bram Griever en het U19 team luistert naar de wijze woorden van coach De Vries 🙂  VLNR Mathieu Winters, Luc van Bree, Gideon Verhagen, Job vd Hurk, Willem de Vries, Stan Zuidervaart, Mike Bijsterveld, Mees Sengers, Joes Maas en Yannick van de Ven (luistert iets minder aandachtig). Bram Griever zal wel even kwijt zijn……

De poule met meisjes onder 19 bestond uit 5 sterke Nederlandse verenigingen, en Moventis Academie uit het Belgische Wallonië.
Polaris, met voornamelijk speelsters uit het 1e vrouwenteam van Polaris, begon het tweedaagse toernooi erg wisselvallig. . Goede fases werden te vaak afgewisseld met slechte  momenten, en uiteindelijk resulteerde dit een derde plaats, en plaatsing voor de kruisfinales. Nadat poulewinnaar Moventis door nummer 4 De Boemel in een echte kraker onverwacht uit de finale werd gehouden, herhaalde Polaris ditzelfde kunstje door het favoriete PDK met 27-25 en 21-14 naar de troostfinale te verwijzen, waardoor een onverwachte finaleplaats werd bereikt.
De finale had alle dramatiek in zich die een finale nodig heeft. Coaches Ellen van Bree en Mike Boudewijns zagen een team dat bereid was om voor elk punt te knokken, en met Febe van den Reek als spelverdeelster, en Janne van Erp als betrouwbare libero, werd een verbeten strijd uitgevochten met de ploeg uit Tuitjenhorn. Na een kansenfestival werd de eerste set met 28-30 verloren, waarna Polaris in set twee en drie het initiatief greep en niet meer uit handen gaf. Sandra Teller, Suzy Naus, Janneke de Vries, Fieke Vlamings en Iza Swinkels lieten zien dat er maar één team de beker ging winnen, en scoorden prachtige punten, soms hard, soms slim. Bij 25-15 en 15-10 kon ook hier aan Helmondse zijde worden gejuicht, en gingen beide Polaris teams vol trots het eremetaal koesteren bij de afsluitende prijsuitreiking.
In de afgehuurde groepsaccomodatie in Schoorl/Camperduin schijnt het daarna tot in de late uurtjes erg gezellig te zijn gebleven……


De Polaris toppers na winst bij PDK toernooi. VLNR Mike Boudewijns, Iza vd Kant, Sandra Teller, Fleur van Hoof, Febe van den Reek, Janne vd Hurk, Janneke de Vries, Suzy Naus, Floortje van Beek, Janne van Erp, Fieke Vlamings, Iza Swinkels en Ellen van Bree.

De meisjesploeg van Polaris U19 speelt de eerste ronde van het NOJK in Dordrecht, en zal het daar op 4 januari opnemen tegen VCN Capelle a/d IJssel, De Burgst Breda en Intermezzo Middelharnis.
De jongensploeg van Polaris U19 is in ronde 1 vrij, het is al geplaatst voor de 2e ronde vanwege de goede resultaten in de afgelopen seizoenen.
De meisjesploeg van Polaris U15 speelt de eerste ronde van het NOJK in Meerlo, en zal op 4 januari moeten afrekenen met de sterke teams van Hovoc Horst, Set-Up Meerlo en Flamingo’s uit Gennep.

De Polaris CMV’ertjes tm 11 jaar spelen het NOJK op 4 januari in Oostelbeers tegen Fusion Rotterdam, ODI Middelbeers, en VCN Capelle a/d IJssel.

De seniorenteams van Polaris genieten nog van een vrij weekend, en starten weer op zaterdag 11 januari.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *