Polaris teams uit Helmond blijven winnen

Zowel de mannen als de vrouwen van Polaris wisten afgelopen weekend met 3-1 te winnen van respectievelijk VC Voerendaal en Furos Kerkrade.

Na een rommelig begin, wat resulteerde in een 15-11 achterstand, kwamen de Polaris vrouwen in Kerkrade op 23-24 als eerste de kans op setwinst. De Helmondse meiden verzuimden het echter om het af te maken en uiteindelijk werd met 28-26 verloren. De ploeg richtte zich hierna op, en liet Furos zien dat er maar 1 ploeg zou winnen deze avond. Via gevaarlijke services van Josje Cuppen en Fieke Vlamings en Janne van de Berg werd de 2e set een prooi voor Polaris met 18-25.  In de sets daarna kon Coach Ellen van Bree iedereen laten spelen, en aanvalsters Iza Swinkels, Suzy Naus, Janneke de Vries en Sandra Teller zorgden voor 15-25 setwinst in set drie; via een prima spelende libero Eefje Driessen-van Schijndel, die de afwezige Anouk van Bree verving, werd ook de laatste set overtuigend met 18-25 gewonnen. Coach Van Bree : ‘Het team groeit, en het geloof in eigen kunnen stijgt, en dat is echt een heel groot compliment aan onze jonge ploeg. We trainen iedere week keihard om op zaterdag weer een stapje te kunnen maken, we zijn er nog lang niet maar we zijn de goed weg ingeslagen.’

De heren van Polaris veroveren na een 3-1 winst op Voerendaal de koppositie in de 3e divisie heren. Polaris liet in de eerste geen spaan heel van het laaggeplaatste Voerendaal. Via 7-3 en 16-8 werd de eerste set eenvoudig binnengehaald: 25-13. Polaris startte met Martijn Jurrius binnen de lijnen. Naast de blessure van broer Jelle Jurrius kwam de andere midvoor Tom Klaversma ook in de lappenmand terecht. Martijn Jurrius vulde de midvoorpositie prima in en scoorde met zijn service regelmatig. In de 2e set duurde het even voordat Polaris op voorsprong kwam. Na een 10-9 tussenstand wisten de Helmonders een gat te slaan naar 18-12. Deze tussenstand leidde naar een 25-17 setwinst en een 2-0 tussenstand.

Een lichte spierblessure van Martijn Jurrius bracht Polaris in de problemen. Met Steff de Vries als nieuwe midvoor en Mike Bijsterveld aan de buitenkant werd het spel van Polaris slordig. Voerendaal rook haar kans won zowaar met 20-25. De wedstrijd was weer open en de Helmonders vielen terug op Mike Boudewijns als spelverdeler. Daarmee kwam er wat meer rust in het spel en na een 10-9 tussenstand liep Polaris uit naar 18-12. Daarmee was setwinst eenvoudig: 25-16 en een 3-1 winst. Volgende week is het uur U voor Polaris. Zonder Tom Klaversma en Jelle Jurrius wacht de subtopper Tupos in Baarlo.

IMG_4085 IMG_4087 IMG_4090


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie 
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 Telefoon: 088 166 67 00
 Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *