Polaris teams nog iets te wisselvallig

Polaris vrouwen maken het kampioenskandidaat HHC Hornerhof lastig

In Sporthal ’t Hout kregen de vele toeschouwers afgelopen zaterdag een vermakelijk en spannend duel voorgeschoteld, waarin de thuisploeg kansen liet liggen op meer dan het uiteindelijk punt dat aan deze wedstrijd werd overgehouden.
De eerste set werd gekenmerkt door vele lange rally’s, een geweldige verdediging aan beide zijdes en moeite om ballen te scoren. Door een aantal passende foutjes aan Polaris-zijde won de ervaren ploeg uit Horn de eerste set: 20-25.
In set 2 leek op 1-7 een walk-over in de maak, maar de jonge ploeg van coach Ellen van Bree speelde daarna de beste fase van de wedstrijd, en kwam door een hardwerkende Danielle Nooijen en een prima verdedigende Iza Swinkels bij 23-19 erg dicht bij een 1-1 tussenstand. In één servicebeurt maakte de jonge thuisploeg echter fout op fout, en draaide de set om met 23-25 setwinst voor Horn.
Deze tegenslag kwam Polaris in de derde set niet meer te boven (12-25), maar het kenmerkte de ploeg dat de meiden de rug rechtten, en mede dankzij enkele mooie scores van Suzy Naus kon toch nog een punt worden afgesnoept van de gasten uit Horn (25-19).
Coach Ellen van Bree : “zowel deze wedstrijd als vorige week laten we zo maar een setwinst schieten door eigen fouten. Mijn jonge ploeg werkt hard en maakt flinke progressie, maar moet wel leren op zulke momenten de ‘big points’ te maken. Met name passend en verdedigend moet er nog een schepje bij. Dat is het verschil nu tussen een middenmoot plaats en onze huidige plaats 9. Volgende week bij SEC in Valkenburg (18.00 uur) hopen we dat de balans een keer in ons voordeel uitvalt.

IMG-20190928-WA0013            20190930_120304

Mannen Polaris verzuimen 4 punten mee te nemen

De Polaris mannen speelden de uitwedstrijd tegen Nuvoc, en wisten dat deze pot een lastige zou worden. Vorig seizoen werd namelijk 2 keer van deze ploeg verloren.

Polaris startte echter uitstekend, en met goede aanvallende acties van Mees Sengers en Cas Heezemans. Na 15-15 volgde een fase van goed volleybal aan Helmondse zijde met een 20-25 setwinst als gevolg. De 2e set leek een kopie van de eerste. Nuvoc wisselde bij een stand van 4-12 voor Polaris waardoor er meer stabiliteit in de pass kwam bij de Veldhovenaren. Dat resulteerde direct in resultaat: Bij 14-16 was de set weer open, maar na een tussensprint was de set toch weer voor Polaris : 25-22.

De 3e set ging gelijk op tot 18-18. Toen ging het helemaal mis bij Polaris. Een servicefout, gevolgd door aanvallende fouten betekende een voorsprong voor Nuvoc van 22-19, en dit gaatje kon niet meer worden gedicht: . In set 4 gig het gelijk op tot 16-16. Toen leek Polaris de wedstrijd te beslissen: 18-20. Wat volgde was een spannende slotfase. Met volle tribunes en toeschouwers rond het veld ontstond een derbysfeer. Er werd geknokt voor ieder punt. Polaris had de wedstrijd voor het grijpen: 24-21 en 3 matchpoints. De aanvallers van Polaris verzuimde echter de 4 punten naar Helmond mee te nemen. Niet geconcentreerd en met slordig spel liet het Nuvoc op gelijke hoogte komen, en gesteund door het eigen publiek haalde Nuvoc de set binnen bij het eerste setpoint: 26-24. Polaris leek rijp voor de sloop.

Een tactische ingreep van trainer coach Hans van Steenis zou Polaris weer op het rechte spoor moeten zetten. Mike Boudewijns nam de plek in van spelverdeler Luc van Bree, en Luc van Bree kreeg de aanvallerspositie. Die wissel pakte goed uit: Polaris liep uit naar 12-7 en haalde de set en wedstrijd binnen: 7-15 en een verdiende 2-3 winst. Trainer coach Hans van Steenis was trots op zijn team. ‘Natuurlijk moeten we die wedstrijd met 1-3 winnen. Maar als ik kijk naar de geslagen ploeg die na de 4e set van het veld stapte, en de manier waarop ze dat herstellen en de wedstrijd winnen is knap. Leermoment is dat seriefouten voorkomen moeten worden. Dat zal komende weken centraal staan, te beginnen zaterdag om 19.00 uur in de thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg 3’.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *