Polaris mannen ‘winterkampioen’

In Berlicum tegen Hands Up 2 gaat Polaris door een 0-4 overwinning als koploper in de 3e divisie de winsterstop in.
In 11 wedstrijden werd slechts 1 keer verloren, 35 sets werden gewonnen en in slechts 11 sets was de tegenstander eerder bij de 25 punten. Een prachtige tussenbalans
 voor de ploeg van trainer-coach Hans van Steenis.
In de eerste set lieten de Helmonders direct zien wat hun intenties waren tegen het laag geklasseerde Hands Up2. De Helmonders startten met Steff de Vries op de diagonaal positie en Tom Klaversma als midvoor. Mike Bijsterveld kreeg na een aantal dagen ziekte rust. Na een regelmatige 14-25 winst in de eerste set werd het spel van Polaris werd slordiger in set twee. Pas op 23-23 kon Polaris het verschil maken en won het met 23-25. Polaris had geleerd van deze lastige set en maakte het klasseverschil duidelijk in set drie: 8-25. De thuisploeg nam in set vier zowaar een voorsprong van 14-9; niet zo zeer door het betere spel van de tegenstander maar veel meer door slordigheden van Polaris. Op 18-18 had Polaris de thuisploeg weer achterhaald, en werden de ruggen gerecht. Yannick van de Ven serveerde 2 punten en Tom Klaversma scoorde 2x met aanval en blokkade. Mees Sengers scoorde het laatste punt en Polaris won de set met 20-25. Puntverlies van directe concurrenten zorgt ervoor dat Polaris in punten-aantal koploper is. De nummer 2 en 3 spelen volgende week tegen elkaar en Polaris zal die uitslag met graagte tegemoet zien.
Polaris gaat de competitie hervatten op 11 januari tegen Nuvoc uit Veldhoven, de huidige nummer 5 van de ranglijst, maar gezien de kleine achterstand zichzelf nog steeds mede-titelkandidaat kan noemen.
IMG_4134 IMG_4139

De vrouwen van Polaris speelden in de thuiswedstrijd tegen VC Hero te wisselvallig om aanspraak te maken op de volle winst. Uiteindelijk kwam er na een boeiend gevecht wel een verdiende 3-2 overwinning op het scorebord.
Aanvankelijk leek er niks aan de hand, en door een sterk scorende Sandra Teller werd set 1 ruim gewonnen (25-15). Hierna namen de gasten uit Herten het heft in handen, en de volgende twee sets werden door Hero nipt gewonnen (22-25 en 23-25). In set vier werd de service-druk door Polaris opgevoerd, en wist de ploeg aan de hand van een zeer sterk passende en verdedigende libero Anouk van Bree de stand overtuigend gelijk te trekken (25-16). In de beslissende vijfde set kwamen Josje Cuppen, en beide buitenaanvalsters Suzy Naus en Iza Swinkels goed door, zodat er bij 15-10 toch noch gejuicht kon worden aan Helmondse zijde. Polaris sluit de eerste helft van de competitie af met een keurige plaats in de middenmoot, en de jonge, af en toe wisselvallige ploeg zal in de tweede helft een gooi gaan doen naar een top 4 positie. Daarvoor zal het op 11 januari in Horn tegen runner-up Hornerhof/HHC revanche willen nemen voor de ongelukkig 1-3  thuisnederlaag in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

IMG_4146 IMG_4147 IMG_4148 IMG_4150

Enkele spelmomenten uit de wedstrijd tegen VC Hero

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *