Polaris mannen pakken volle winst

2019-10-05 H1-Tilburg 028 (2)                  2019-10-05 H1-Tilburg 037 (2)

Polaris – VC Tilburg 3 : 4-0 (25-18, 25-22, 26-24, 25-15)

De Polaris volleyballers stoomden afgelopen zaterdag door een uitstekende 4-0 winst op naar de 2e plaats in de regiodivisie. De ploeg van Hans van Steenis overtuigde in de eerste set met wederom de 18-jarige Luc van Bree als regisseur. Passend had de thuisploeg het prima voor elkaar,  Mike Bijsterveld en met name de 15-jarige Mees Sengers scoorden er lustig op los.
Zoals vaker verslapte hierna de concentratie en kwam de ploeg in set 2 meerdere keren op achterstand. Onder aanvoering van buitenaanvaller Cas Heezemans werden de big points toch aan de kant van Polaris gescoord, met een keurige setwinst als resultaat. In set drie was de beleving bij de Helmonders in aanvang wederom ver te zoeken, en bij 12-19 leek setverlies in de maak. Door een tactische ingreep van coach Hans van Steenis werd Van Bree hoofdaanvaller, en nam Mike Boudewijns de taak van spelverdeler over. Op 22-24 werkte Polaris dmv een uitstekende verdediging eerst 2 setpoints weg, waarna Luc van Bree aanvallend met enig fortuin de 26-24 winst wist te verzilveren.
In de laatste set liet VC Tilburg de kopjes hangen, en wist invaller Tom Klaversma samen met Cas Heezemans en Luc van Bree aanvallend te imponeren en werd deze set een formaliteit: 25-15.
Polaris blijft hierdoor ongeslagen en heeft laten zien dat het team sterke groei heeft doorgemaakt. Mees Sengers trekt week naar week de hoofdrol naar zich toe, en hard werkend knokken de Helmonders zich naar goede resultaten. De grote winnaar afgelopen zaterdag: het Helmondse publiek, dat getrakteerd werd op geweldige verdedigende acties. Met deze mooie 4-0 overwinning blijft Polaris in het spoor van het gedegradeerde Hovoc, dat met de volle winst met 15 punten de ranglijst aanvoert.

VC SEC Valkenburg – Polaris (vrouwen) : 3-1 (25-19, 25-18, 25-23, 19-25)

In Valkenburg lieten de Polaris jongedames weer kansen liggen, maar werd uiteindelijk nog een verdiend punt gehaald in de laatste set.
In set 1 ging de strijd tot 19-19 gelijk op,  met lange rally’s, waarbij de ploeg van Ellen van Bree vaak net aan het kortste eind trok. De scoringsmachines stopte op het eind van deze set, en in 1 service beurt werd het 25-19.
In de 2e set kon Polaris ondanks het goed passende werk van Anouk van Bree, toch geen vuist maken. De ploeg was niet opgewassen tegen het sterke spel op het midden van de thuisploeg.
In de 3e set wist Febe van den Reek met uitstekende service-serie een  3-12 voorsprong te nemen.
De ploeg uit Valkenburg deed enkele tactische omzettingen die goed uitpakten. Via 13-16 werd het uiteindelijk 23-22 in het voordeel van thuisploeg en een dure servicefout van Polaris leidde een pijnlijk 25-23 verlies in.
Het siert de ploeg dat ze na de 3-0 achterstand het hoofd niet lieten hangen, en Janne van de Berg maakte een prima invalbeurt. Weer via goed serverend werk nam Polaris de leiding en kon die in deze set nu wel vasthouden, waarbij Iza Swinkels vooral verdedigend uitblonk.  Via mooie killblocks van Josje Cuppen en Suzy Naus volgde een zeer terechte 19-25 setwinst.

Op 12 oktober spelen de vrouwen om 19.00 uur in sporthal ’t Hout de derby tegen Livoc Liessel.
De mannen spelen dan om 19.00 uur in Herten tegen het onbekende maar sterke VC Hero.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *