Polaris mannen pakken koppositie in topper

De mannen van Polaris hebben in de 2e Divisie voor een daverende verrassing gezorgd door de topper tegen VC Volt met 3-1 te winnen. Nadat Volt in de eerste set liet zien de terechte koploper te zijn, nam Polaris vanaf set twee tactisch en aanvallend volledig het initiatief.

In de eerste set kon Polaris het tot 16-16 bijbenen. Een aantal kansen om een voorsprong te nemen werden niet benut en in de slotfase van de set waren het de gasten die doeltreffend waren. Met name aanvallend werden de Helmonders overklast: 19-25. Met Mees Sengers binnen de lijnen werden in de tweede de bakens verzet. En hoe. Zeer sterk serverend werd VC Volt onder druk gezet en via 6-2 en 8-4 kwam Luc van Bree aan de service. Hij wist de passers lange tijd onder druk te zetten en serveerde naar 16-4. Daarmee was de set gespeeld (25-10) en was de tussenstand 1-1. Set drie was vergelijkbaar. Polaris nam direct een 5-1 voorsprong en die werd meegenomen naar de eindfase van de set. Cas Hezemans zorgde met een sterke servicebeurt voor een grotere voorsprong: 17-7. Het verzet van VC Volt was daarmee gebroken en setwinst voor Polaris een feit: 25-16. In de laatste set gingen de gasten uit Cuijk voor hun laatste kans. Polaris verslapte wat en een 2-6 achterstand was een feit. Sterk verdedigen resulteerde een 8-8 tussenstand en er ontstond een spannende fase. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Bij een 16-16 tussenstand kwam de beslissing. Yannick van de Ven scoorde 4 x met zijn service: 20-16. Door sterk verdedigend spel konden de aanvallers van Polaris vervolgens scoren. Jelle Jurrius besliste de wedstrijd met een sterke aanval en direct blokkadepunt: 25-18 . De betrekkelijk eenvoudige 3-1 winst, en het koploperschap in de tweede divisie was daarmee een feit. Trainer coach Hans van Steenis was blij verrast. ‘Het is mooi om te zien als je een team vol uitblinkers hebt. Vandaag hebben we laten zien wat we in huis hebben. Het is geweldig dat ze dit kunnen. Het compliment is voor iedereen. Ik ben reuze trots’.
Volgende week zaterdag speelt Polaris, als de binnensport dan nog draaiende is, om 19.00 wederom een thuiswedstrijd zonder publiek tegen Volley2B, dat evenveel verliespunten heeft. Een nieuwe topper om van te watertanden !

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *