Polaris mannen blijven winnen
Als debutant in de 2e divisie blijft Polaris aan de winnende hand. De overwinning in Tilburg tegen Volley Tilburg 2 kwam echter van uit de tenen. Zoals zo vaak was ook deze wedstrijd tegen de Tilburgse ploeg er eentje waar alles in zat. Extra pikant was het feit dat Thomas van de Ven, normaal gesproken speler van het eerste team van VolleyTilburg en uitkomend in de topdivisie en opgeleid bij Polaris, was toegevoegd aan de Tilburgse selectie. Broertje Yannick begon als basisspeler bij de Helmonders. Polaris startte sterk in Tilburg; met name aanvallend waren de Helmonders in de breedte de betere ploeg, en kwamen op een 3-7 voorsprong. Bij een 14-16 tussenstand viel een speler aan Tilburgse zijde geblesseerd uit en kwam Thomas van de Ven in het veld. Het verschil van 4 punten kwam alleen in de slotfase in gevaar. Na 21-22  nam Polaris het heft weer in handen en won dankzij een ijzersterke Mees Sengers de eerste set: 22-25. Inmiddels was wel duidelijk dat de Tilburgers de passers van Polaris flink onder en  druk wisten te zetten.  Polaris kon dat aanvallend prima compenseren en nam brutaal een 0-5 voorsprong. Deze voorsprong werd prima verdedigd, Tilburg maakte veel eigen aanvallende fouten en de tweede setwinst was een feit: 17-25. In de twee sets die volgden waren de rollen omgedraaid. Polaris had meer oog voor randzaken en kwam direct op achterstand. Via 6-3 en 10-7 kregen de Helmonders wel kansen om het gat te dichten, echter de scherpte ontbrak. Dit leidde naar setverlies: 25-16. In set vier ging de strijd gelijk op. Passend kwamen de Helmonders steeds meer in de problemen, en diverse wissels leiden niet tot resultaat. Bij een 7-6 tussenstand werden 2 glaszuivere punten niet toegekend en daarmee brak het Helmondse verzet. Het collectief was weg, set 4 ging verloren (25-14) en een eerste nederlaag leek in de maak.
In de beslissende vijfde set bleven beide ploegen tot 6-6 bij elkaar. De Tilburgers voelen zich twee keer op rij benadeeld door de arbitrage en dat leidde tot frustratie. De Helmonders profiteerden daar gretig van en kwamen  op 7-14 matchpoint. Men dacht de winst binnen te hebben echter Volley Tilburg wilden nog niet opgeven. Punt voor punt kropen zij dichterbij omdat Polaris de kansen niet kon verzilveren. Bij een stand van 12-14 wist Mees Sengers de wedstrijd te beslissen. De 2-3 winst zorgt ervoor dat Polaris nog ongeslagen is en zich deze competitie, met al een aantal uitgevallen wedstrijden (corona), in de top van de tweede divisie nestelt. De Helmondse ploeg van coach Hans van Steenis is deze middag echter nogmaals met de neus op de feiten gedrukt: alleen als collectief kan er resultaat behaald worden. Op 10 oktober zal dat zeker nodig zijn, omdat koploper VC Volt uit Beers dan op bezoek komt in sporthal ’t Hout in Helmond om 19.00 uur.  Helaas zonder publiek…..
De wedstrijd van de Polaris vrouwen is afgelopen weekend uitgevallen vanwege corona perikelen bij de tegenstander.
Zaterdag 10 oktober speelt de ploeg van trainer/coach Ellen van Bree tegen Skunk 1 in Veghel. De winnaar van dit duel gaat deze competitie meedoen voor de prijzen in promotieklasse C.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *