Polaris dames laten puntje glippen

Hoewel de 3-2 zege van de Polaris dames op middenmotor Landgraaf op zich een prima prestatie was; liet de selectie een erg belangrijk puntje liggen door de vierde set na een 23-20 voorsprong nog te verliezen. Dat Stravoc/VC Weert bij de heren met 1-3 revanche nam op Polaris was niet zo verwonderlijk. De selectie van Hans van Steenis moest vanwege blessures belangrijke pionnen missen.

Dat de beslissingen in de derde divisie dames nog lang niet gevallen zijn, lieten de Polaris dames in de thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf merken. Het team verraste met een sterke opening (25-19) en was bereid voor elke bal te knokken. Dat de Limburgse middenmotor daarna fel van zich afbeet, deerde de selectie van het coachduo Jongstra/Boudewijs niet. Na setverlies met 17-25 nam Polaris met Daphne Hoebink als sterkste aanvaller het initiatief over. Passer/loper Floor Merkx en spelverdeelster Febe van den Reek groeiden in het duel. Landgraaf bleef in rally’s lange tijd de baas, maar Polaris zag kans de 5-10 achterstand weg te werken en na 16-16 op voorsprong te komen. De 25-21 setoverwinning was dik verdiend. Het team kreeg daarna enkele keren met slordigheden af te rekenen maar stevende toch op de 3-1 overwinning af. Met nog twee punten te gaan liet Landgraaf merken zich niet gewonnen te geven en met drie gave blokkades op rij kwam de ploeg met 23-23 op gelijke hoogte. Met enig geluk wist het via 23-25 Polaris het vierde wedstrijdpunt af te nemen. De tegenvaller werd geaccepteerd en met heel veel energie de vijfde set in gang gezet. Polaris kwam met 8-1 voor, rekende twee keer met een kleine inzinking af maar stoomde toch op de fraaie 15-9 zege af. Zaterdag wacht in Horst opnieuw een zwaar duel tegen Hovoc, dat opnieuw kanshebber op de titel is na het onverwachte verlies van Peelpush en Ledub.

Polaris luc van bree scoort in duel tegen Stravoc
Heren
Stravoc/ VCWeert was naar Helmond gekomen om revanche te nemen voor de eerdere 1-3 thuisnederlaag. In de eerste set leek het er niet op. Hoewel de met de nodige invallers spelende thuisploeg de eerste set met 25-19 won, viel Polaris door de mand. Het gemis van voldoende krachtige aanvallers speelden vanaf de tweede set parten. Blokkerend lieten de bezoekers zien veel in de mars te hebben en het verwonderde niemand dat het wedstrijdbeeld volkomen veranderde en Polaris achter de feiten aanliep. Teleurgesteld kreeg het goed begin geen vervolg en met 18/25, 22/25 en 19/25 gingen de meeste wedstrijdpunten naar de Limburgse formatie.

Wedstrijdverslaggever Wil van Loon

Programma VC Polaris zaterdag 2 februari Sporthal ’t Hout
11:00 uur VC Polaris MB 2 – Pieter Brueghel SON B 1; 11:00 uur VC Polaris MA 2 – VC Trivia Horst B 1; 12:45 uur VC Polaris JB 2 – Hovoc/Trivia/Athos Horst/Sevenum B 1; 12:45 uur VC Polaris D 3 – Ledub Budel 5; 14:45 uur VC Polaris MB 1 – OVOCO OSS B 1; 14:45 uur VC Polaris HS 3- TRIVIA Horst 1; 17:00 uur VC Polaris HS 4 – Nuvoc Veldhoven 3; 17:00 uur DKJO Mierlo H 1 – ATHOS Sevenum H 1; 19:00 uur VC Polaris H 5 – NUVO ’68 Nuenen 2; 19:00 uur VC Polaris D 2 – SKUNK VEGHEL D 1.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *