Pilot Bravoflex stopt in december

Gisteravond heeft de provincie Brabant definitief een besluit genomen om in december te stoppen met de pilot Bravoflex. De gemeente Eindhoven staat niet achter het product Bravoflex en dat is een van de redenen om hiermee te stoppen.

In Eindhoven rijdt de Bravoflex naast het reguliere openbaar vervoer. Het stoppen van Bravoflex heeft dus niet zoveel consequenties voor reizigers in Eindhoven. De gemeente Helmond staat wel achter Bravoflex, maar daar spelen andere zaken. Hier is Bravoflex in plaats van een aantal buslijnen gekomen. Het stoppen van Bravoflex heeft hier grote consequenties voor reizigers. Er valt een behoorlijk gat in het openbaar vervoer.

Hermes verzorgt het busvervoer in Zuidoost-Brabant en Arnhem-Nijmegen. Dat gebeurt in Zuidoost-Brabant onder de naam ‘Bravo’.  Hermes verzorgt het openbaar vervoer in opdracht van de Provincie Brabant en de Provincie Gelderland. Bravoflex is een onderdeel van Hermes. Helmond had voor dit concept gekozen, omdat de grote bussen meestal leeg hun rondje rijden. De busjes van Bravoflex zijn kleiner en rijden op afroep. Men belt naar het nummer in de app en men krijgt te zien welke chauffeur er hoe laat bij de halte is. Deze busjes zijn dus veel flexibeler en goedkoper.

De provincie Brabant is wel enthousiast over het flex-concept en ze willen hier zeker mee doorgaan in de toekomst, maar dan in combinatie met WMO. Wethouder Maas van Helmond had eerder ook al aan gegeven dat ze een combinatie wilde met WMO.

In de derde week van december gaat Bravoflex definitief stoppen en dan zal er ook een oplossing moeten worden gezocht voor het openbaar vervoer in Helmond.

Zie ook: In totaal zijn er nu 125 haltes Bravoflex verspreid over alle wijken in Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Regina Blok

Regina Blok Redacteur Ditisonzewijk.nl Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij Dit is onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *