In het sportcentrum Veka aan de Deltaweg is het een drukte van belang op zondag, 8 oktober . Het was de dag waarop het jaarlijkse Phoenix bedrijven-badmintontoernooi gehouden werd.

Bij binnenkomst werd ik begroet met een goedemorgen en de koffie staat al ingeschonken. Wat is er lekkerder dan zondag ’s morgens een verse bak koffie te drinken? In de hal waren er al diverse teams aan het inspelen voordat de officiële wedstrijden begonnen.

Je zag eigenlijk wel meteen de ervaren badmintonspelers/sters die ook fanatiek aan het slaan en smashen waren. Maar er werd wel onderling afgesproken dat er niet te fanatiek gesport zou worden om degene die het niet vaak gedaan hadden een kans te geven of als team met een enorm puntenverschil te winnen of verliezen. Het motto was dan ook dat meedoen belangrijker was dan het winnen. Het ging dus eigenlijk om het spel en niet de knikkers. Dat verhoogde wel de sfeer bij de teams want iedereen was vrolijk en de deelnemers hadden er zeker zin in.

In de kantine was het ook erg gezellig. Vrolijke muziek op de achtergrond en voor de liefhebbers werd er ook later op de middag een groot scherm neergelaten zodat de fanatieke voetbalfans ook naar de voetbalwedstrijden konden kijken als zij op dat moment niet hoefden te spelen.

Omstreeks vijf uur was het toernooi afgelopen en werden de punten geteld. Er volgde nog een prijsuitreiking en iedereen  kon nog even napraten onder het genot van een drankje en daarna gingen de sportievelingen naar huis. Alweer een sportief evenement op naam van Phoenix verlopen en werd er al gauw geroepen dat zij er volgend jaar weer bij zouden zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *