Pannenkoeken eten in het Jan Visser Museum

Bezoek gratis het Jan Visser Museum tijdens de pannenkoek en broodbakdag op zondag 20 oktober 2019

Het Jan Visser Museum organiseert op zondag 20 oktober een dag geheel gewijd aan het bakken van pannenkoeken en brood.

In het verleden op het platteland, lieten de bewoners hun zelf bereid deeg bakken, in een gemeenschappelijk bakhuis. Traditioneel werd er één keer per week brood gebakken. Dit speciale vloerbrood bakken wij op zondag 20 oktober voor u.

De herfst wordt voelbaar, de bladeren knisperen onder je voeten, terwijl de frisse herfstwind je laat huiveren. Een herfstzonnetje schijnt door de kalende boomkruinen. Een mooie herfstwandeling met een gids in een prachtig natuurgebied. Dit is wat het Jan Visser Museum u ook biedt op 20 oktober. De wandelingen door het mooie natuurgebied “De Bundertjes” zijn vanaf 13.00 uur en duren ongeveer drie kwartier tot een uur. Met deze wandeling loopt een enthousiaste IVN gids met u mee die u ook meeneemt door natuurtuin de “Robbert”.

Na deze wandeling kunt u, tegen een kleine vergoeding bij ons gezellig een warme herfstpannenkoek of een lekkere kop soep eten. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, met het maken van een herfstversiering van kastanjes en eikels, of luisteren naar een mooi verhaal in de vertelbus “Blikkie” van de bibliotheek. Tijdens deze dag is het museum voor iedereen gratis toegankelijk, dus neem gerust een kijkje in ons prachtige museum.

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond nabij zwembad De Wissen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jan Visser Museum

Jan Visser Museum. Museum voor Landbouw verleden Ambachten en Brandweer historie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *