Pasen is weer voorbij. We hebben een mooi paasweekeinde gehad. Prachtig weer en overal in Helmond liepen er paashazen rond. Voor veel volwassenen is dat een prachtig gevoel. Echt jeugdsentiment. Als wijkreporter had ik dat ook. Maar er was wel een klein puntje wat mij nieuwsgierig maakte; met dat warme weer, hoe gaat het dan met de paaseieren? Chocolade eieren of gekookte eieren. Dat schijnt nogal te verschillen. Daarom wilde ik eens kijken hoe dat dan opgelost werd en ben op enkele adressen in Helmond op bezoek gegaan. Wat mij wel opviel was de verschillende creaties van Paashazen. Soms alleen op pad, soms met een begeleider en in sommige gevallen met een heel team. Hier komen mij bevindingen.

Ik begon al heel vroeg in winkelcentrum Brouwhorst. En eerlijk toegegeven, het was een duo, maar wel heel mooi en kleurig. Chocolade eieren in een mandje beschermd tegen de felle zon. Veel kinderen keken verrukt naar de prachtige paashaas. Ook de begeleidster zag er tiptop uit.

Op de Straakvense Bosdijk in het winkelcentrum verbaasde het mij dat er niemand te zien was behalve de Paashaas die eenzaam kwam aanlopen. Er waren nagenoeg geen mensen met kinderen aan het winkelen dus de paashaas had het rustig. Maar gelukkig werd het wat later iets drukker maar het liep niet echt storm. Ook deze Paashaas had chocolade eieren.

Dat was wel even anders op de Helmondse markt. Daar liep een Paashaas met een compleet eier-team van zeven mensen. Vanwege de markt (of het warme weer) werden er hier gekookte eieren uitgedeeld in allerlei kleuren. Het team liep om de Paashaas heen maar iets later verspreidden de mensen zich in allerlei richtingen om maar zoveel mensen een ei te geven. Er was zelfs een slim teamlid die vond dat zijn mand te snel leeg raakte en hield de mensen af en toe voor de gek met het grapje dat de geel gekleurde eieren rauwe eieren waren, de blauwe eieren waren eigenlijk windeieren en de groene eieren waren biologisch verantwoord. De mensen keken hem aan en wisten niet wat ze er van moesten denken. Gelukkig zagen ze er wel de humor van in en liepen lachend weg. Dat het goed liep op de markt bleek uit het feit dat er ruim 4500 eieren waren uitgedeeld.

Tenslotte in de Leonardus speeltuin konden de kinderen zich uitleven met het zoeken naar de eitjes. Hier waren het ook chocolade eitjes. Toen de poort open ging kwam er al een heel leger kinderen met hun ouders aan. De eieren waren door de hele speeltuin verstopt; in de toestellen, op het zand en in het gras. Het werd op een gegeven moment wel een beetje spannend. De eitjes die op het gras en in het zand lagen werden ontdekt door de kraaien en de kauwen en die gingen er gelijk mee aan de haal de lucht in. Maar de oplossing was simpel. Er liep een Paashaas rond en iedereen die eieren hadden gevonden moesten die inleveren bij de Paashaas. Na afloop werden de eitjes eerlijk verdeeld onder de kinderen dus niemand kwam iets te kort. Bij binnenkomst zag je wel aan de kinderen dat er sommigen bij waren die liever gingen spelen op de toestellen dan eitjes zoeken. Maar de afspraak werd gemaakt dat eerst de eieren gezocht moesten worden en dan pas spelen. In het algemeen was ook dit een zeer geslaagd evenement.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *