Orange the World – Stop geweld tegen vrouwen

Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden gebouwen oranje uitgelicht in de periode 25 november tot 10 december. In Nederland doen 100 steden mee.

 Orange the World

Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van ‘Orange the World’. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, de Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. Inmiddels worden landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Afgelopen jaar deden voor het eerst Nederlandse gemeenten en provincies mee; 25 gemeenten en drie provincies lichtten gezamenlijk meer dan 40 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uit. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Helmondse gebouwen kleuren 16 dagen oranje

Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat

ook in Helmond gebouwen oranje kleuren om aandacht te vragen voor de campagne. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn: Kuijpers Installaties, Kunstkwartier, De Cacaofabriek, Gemeente Helmond, Rabobank en Van Oorschot Mode.

Voorzitter Marianne Smits: “Geweldig dat deze bedrijven en organisatie de campagne steunen! Natuurlijk hopen we dat meer bedrijven meedoen, bijvoorbeeld door bestaande LED verlichting 16 dagen op oranje in te schakelen. Een klein gebaar voor een groots effect.”

Soroptimistclub Helmond-Peelland

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen we op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.


Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond, #Cultuur, #Kunst, #Calamiteiten, #Evenementen, #Zakelijk,
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen.Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *